Pomógł: 3 razy Dołączył: 06 Sie 2008 Posty: 69 Skąd: Klęczany/Nowy Sącz
Wysłany: Sob Wrz 20, 2008 10:41 [214 Si 1999] dezynfekcja klimatyzacji
Przy włączonym nawiewie śmierdzi. Przeczytałem artykuł o dezynfekcji klimy w Roverku 600 przosze napiszcie czy to coś pomoże na te nieprzyjemne zapachy i czy ktoś robił podobny zabieg w Roverku 200.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 20, 2008 10:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
wymień filtr przeciwpyłowy i zdezynfekuj układ nawiewu preparatem do tego służącym ... nie poznasz własnego nawiewu ...
tematów o tym była cała masa ( nie tylko o 600)
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Wysłany: Pon Wrz 22, 2008 14:47
Było wiele tematów, sam szukałem, ale nigdzie nie było jakie środki sa skuteczne. No więc, ja użyłem Klima Doktor, bo taki akurat był w hipermarkecie, a musiałem mieć cokolwiek. Środek chyba najtańszy ze wszystkich jakie oglądałem, ok 15-17 zł za 500ml. Bałem się czy będzie skuteczny i jak na razie... nie śmierdzi, chyba wybił grzyba, ale wylałem całe opakowanie.
Moim zdaniem najskuteczniejsze będą preparaty do spryskania bezpośrednio na parownik (ten taki był), a nie takie granaty do wrzucenia do zamkniętego samochodu przy włączonym nawiewie. Dlatego wyciągamy filtr, pryskamy parownik, wkładamy nowy filtr i mamy świeże powietrze w kabinie .
Moim zdaniem najskuteczniejsze będą preparaty do spryskania bezpośrednio na parownik (ten taki był), a nie takie granaty do wrzucenia do zamkniętego samochodu przy włączonym nawiewie. Dlatego wyciągamy filtr, pryskamy parownik, wkładamy nowy filtr i mamy świeże powietrze w kabinie .
W pełni popieram tym bardziej, ze po wyjeciu filtra jest piekny dostęp do parownika klimy
... najskuteczniejsze będą preparaty do spryskania bezpośrednio na parownik (ten taki był), a nie takie granaty do wrzucenia do zamkniętego samochodu przy włączonym nawiewie ...
z takiego właśnie środka korzystam i bardzo polecam ... KLIK
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum