Wysłany: Pon Wrz 29, 2008 20:19 [R400] Rozkodowany pilot alarmu
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam!
Wiem ,że temat alarmów był już wielokrotnie omawiany ale po przeszukaniu forum nie znalazłem odpowiedzi na mój problem (albo źle szukałem..)
Mianowicie posiadam dwa kluczyki z pilotami. Jeden pilot działa normalnie ale w drugim okazało się, że nie ma baterii. Po włożeniu takowej niestety pilot nie działa.. Czy uległ rozkodowaniu ponieważ nie było baterii? Generalnie chciałbym mieć oba sprawne i tutaj zasadnicze pytanie czy posiadając jeden sprawny pilot mogę w jakiś "domowy" sposób zaprogramować ten drugi? Posiadam także ten cztero cyfrowy kod awaryjny (będzie potrzebny?)
Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Sty 20, 2011 21:47, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Wrz 29, 2008 20:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Hmm coś tam kilka razy ponaciskałem przyciski ale nie można było tego nazwać synchronizowaniem. Jutro postaram się tym zająć. Przy tym synchronizowaniu muszę mieć auto zamknięte z uzbrojonym alarmem? Który przycisk należy wciskać i ile razy (aż do skutku?)
W tym działającym pilocie też na wszelki wypadek chciałbym wymienić baterię ale obawiam się, że podczas tej operacji może się rozkodować. Moje obawy są uzasadnione?
Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Pon Wrz 29, 2008 20:52
Sprawa jest banalnie prosta, przed włożeniem nowej baterii naciskasz kilkakrotnie oba przyciski powiedzmy po 5 razy każdy, następnie wkładasz nową baterię i idziesz do samochodu. Otwierasz go kluczykiem (znaczy się tylko przekręcasz w zamku do pozycji otwartej) nie otwierasz drzwi i naciskasz min. 4 razy na pilocie przycisk do zamykania samochodu (mi zawsze działa za 4 razem). Ta operacja nazywa się synchronizacją.
[ Dodano: Pon Wrz 29, 2008 21:55 ]
No widzę że kolega już mnie uprzedził.
Jutro napiszę czy mi się udało. Mam nadzieję, że wszystko będzie OK
[ Dodano: Wto Wrz 30, 2008 10:48 ]
Witam!
A więc zabrałem się do tej synchronizacji. Zrobiłem wszystko wgł. instrukcji, naciskam ten przycisk zamykania i nic. Więc rozkręciłem jeszcze raz pilota i okazało się, że jeden styk blaszki mocującej baterię jest pęknięty. Podłożyłem tam kawałek papieru dla lepszego docisku i całość złożyłem. Wszystko ładnie się zsynchronizowało za trzecim przyciśnięciem (dziwne bo miało być po czwartym ).
Pomógł: 2 razy Dołączył: 23 Wrz 2008 Posty: 101 Skąd: Kraków
Wysłany: Wto Wrz 30, 2008 21:54
sorki ale sie dolacze troche, na tym rysunku pisze ze jak bateria bedzie slaba to mruga szybko lapma kontrolna na tablicy? ja nie mam zadnej lapki na tablicy
Pomógł: 2 razy Dołączył: 23 Wrz 2008 Posty: 101 Skąd: Kraków
Wysłany: Wto Wrz 30, 2008 22:01
kasjopea napisał/a:
Ja też nie mam, natomiast mam lampki przy grzybkach w drzwiach
no dokladnie tez mam tam, i ona mi zawsze mrugaja szybka ja zamkne auto i sie uzbraja, migaja kierunki 3 razy i lampki juz wolno potem mrugaja, a jak otworze auto kluczykiem to sie alarm tez wylacza? cz tylko pilotem? albo jak jest zamkniete i otworze kluczykiem klape z tylu co z alarmem?
w R600 są inne systemi alarmowe i nie ma konieczności synchronizacji pilota
mogewszystko napisał/a:
jak otworze auto kluczykiem to sie alarm tez wylacza? cz tylko pilotem? albo jak jest zamkniete i otworze kluczykiem klape z tylu co z alarmem?
jak byś poszukał, to byś wiedział, że otworzenie auta kluczykiem w zamku kierowcy i w bagażniku nie aktywuje systemu alarmowego, natomast pozostaje włączony immobilajzer (co sygnalizuje nie przestawająca migać dioda przy zamku
po zamknieciu auta kluczykiem, alarm również zostaje włączony, tylko bez dozoru wnętrza (jakbyś chcial np psa zostawić... albo rybki )
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Witam odswieze ... sTERYD napisałeś , że nie ma takiej koniecznosci ... ja od dzis jestem wlascicielem r600 no i niestety piloty mi nie dzialają ... podczas wciskania otwierania zapala mi sie zielona a podczas zamykania czerwona lampka na pilocie , ale samochod nie raguje zupelnie - co to może być , model pilota to Valeo ... prosze o jakieś rady .
lampka była albo w drzwiach przy grzybkach, albo na środku tablicy z zegarami. jeśli masz jedną, to nie masz drugiej
nie wiem dokładnie od czego to zależy...
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
GoooFy_Tcz, zazwyczaj ZTCP w przypadku R600 proponuje się zamontowanie nowego uniwersalnego zestawu pilotów z centralką. Centralka jest chyba w bagażniku gdzieś pod wykładziną Postów jest na ten temat kilkanaście na forum zapewne ... poszukaj
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum