Wysłany: Sro Paź 15, 2008 15:32 [R200 1.4 98'] co zrobic jak jest porysowane auto?
Witam, parkuję auto pod blokiem, i dziś sobie idę do autka, patrze na prawy bok (pasażera) i cały mi ktoś przerysował : ( aż lakier odpadł... do blachy.. niestety nie mam alarmu (odcięty) i autko nie zawyło ani nic da się to jakoś zatuszować aby w miarę? jakiś szampon koloryzujący, kredka lub coś? srebrny mam kolor auta. tam gdzie odpadł lakier, to wiem, że trzeba minia chyba ? a reszte rys (tam lakier nie odpadł) da się jakoś zatuszować?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Paź 15, 2008 15:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jak rysy, to lakiernik, nie ma raczej żadnego tak skutecznego preparatu, aby pomógł na tyle żeby zatuszować. Można spróbować różnych past do polerki, coś lekko pomoże, ale to tylko droaźnie, a jeśli chcesz mieć na glanc, no to pozostaje malowanie autka u lakiernika jak napisałem.
Ja stosuję raz na 3-4 miesiące pasty TEMPO półściernej, trzeba uważać aby nie przesadzić, bo możesz sobie zajechać lakier, ale ogólnie jadę na myje, później jeszcze sam ręcznie domywam samochód i po dokładnym wysuszeniu nakładam na nie nagrzany lakier pastę, rozcieram, a później polerka... efekty są
zouza, a ja myślę, że to twoja wina ! bo na spocie sie przyczepiłaś, że mam drzwi innego koloru, i że w nocy to widać i dobrze było by pomalować ! i wykrakałaś ty... zouzo !
Pomogła: 70 razy Dołączyła: 24 Sie 2007 Posty: 1716 Skąd: Zabrze
Wysłany: Sro Paź 15, 2008 17:52
memphisto napisał/a:
zouza, a ja myślę, że to twoja wina ! bo na spocie sie przyczepiłaś, że mam drzwi innego koloru, i że w nocy to widać i dobrze było by pomalować ! i wykrakałaś ty... zouzo !
Jak mam takie umiejętności to wolę sobie nie myśleć co życzę temu palantowi co mi maskę wgniótł
Pomógł: 3 razy Dołączył: 25 Maj 2008 Posty: 84 Skąd: Kraków
Wysłany: Sro Paź 15, 2008 20:58
najlepsza opcja w miare dobrej cenia pasta nie zatuszuje tego ale idziesz do sklepu z lakierami dorabiasz 400ml bazy w sprayu i prysniesz sobie ładnie gwarantuje ze na srebrym ładnie siadzie kolega tak robił i tylko z bliska widac ale pamietaj odcien musi być identyko
memphisto, to nie drzwi były w innym kolorze, tylko reszta, dlatego znaczków nie miałeś na słupkach z tyłu ( tak wiem dobiłem Cie...)
Jezeli masz lakier 'metalik" , a raczej na pewno to pasta TEMPO nic nie pomoże, ona jest do lakierów zwykłych.
Działanie ma takie ze lekko rozpuszcza,sciera i zalewa ryskę.
Dorazny sposób to kredka.
jezeli nie masz kredki z marketów to możesz zwykła szkolną świecową i pózniej wosk koloryzujący i napewno cos to pomoze.
memphisto, to nie drzwi były w innym kolorze, tylko reszta, dlatego znaczków nie miałeś na słupkach z tyłu ( tak wiem dobiłem Cie...)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum