Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam,
nie wiem jak u was, ale u mnie zeby otworzyc samochod z pilota musze byc bardzo blisko auto.
Czy macie jakies sposoby aby zwiekszyc te odleglosc?? Moze to tylko umnie jest cos nie tak:(
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Gru 11, 2010 19:13, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Paź 08, 2008 08:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
standard ... maksymalna odległość na jaką mi działa to około ~5m. To pomysłowość brytyjskich inżynierów, którzy słaby odbiornik umieścili pośrodku samochodu pod podłokietnikiem ....
Widziałem kiedyś (nawet na forum) link do strony gdzie było opisane jak to przenieść itd itd, ale .... nie chciało mi się - przyzwyczaiłem się - zresztą po co mam otwierać samochód z 20 m ?
ps.
Oooo, btw - pozdrawiam Radom
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
standard ... maksymalna odległość na jaką mi działa to około ~5m. To pomysłowość brytyjskich inżynierów,
a mi pilocik łapał z większych odległości, ostatnio dorwałem instrukcje w j. polskim i wyczytałem że odległość z jakiej działa pilot uzależniona jest od stanu naładowania baterii - fakt że nie pisało nic o max zasięgu pilota
jacekmarus, A nawet nie zauważyłem Zazwyczaj jak prowadzę samochód, to mało zwracam uwagę na to co się dzieje w innych samochodach
To nie ty parkujesz czasem na Żwirki i Wigury ? Kiedyś jechałem za 75-tką która właśnie tam parkowała.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 54 razy Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 957 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: Sro Paź 08, 2008 17:49
Z tym centralnym to naprawdę kiszka! Miałem berlingo,które otwierało się jak byłem w przedpokoju,a jak przyłożyłem pilota do głowy to i z dużego pokoju.Tu mimo świeżej baterii muszę prawie na niego wleść.
Z tego co wiem to pilot działa na fale radiowe a nie na podczerwień wiec taki krótki zasięg jest jak najbardziej usprawiedliwiony bezpieczeństwem. No chyba że chcecie się pozbyć waszych 75-tek.
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
Thrillco [Usunięty]
Wysłany: Czw Paź 09, 2008 05:23
Ja z własnych perypetii zaobserwowałem, ze im zimniej, tym dalej zalapuje (pewnie chodzi o rozchodzenie, czy tam skupienie fal w niższych temperaturach - tv na zwykłej antenie tez zima odbiera lepiej : ) szkoda niestety, ze czasem jest to na tyle wqrzające, że człek stoi już przy drzwiach a on uparcie nie chce zaskoczyć i duuuusisz ten guzik na kluczyku i dusiiiisz...i za 3-5 podejsciem..uffff nareszcie
szkoda niestety, ze czasem jest to na tyle wqrzające, że człek stoi już przy drzwiach a on uparcie nie chce zaskoczyć i duuuusisz ten guzik na kluczyku i dusiiiisz...i za 3-5 podejsciem..uffff nareszcie
Z tym sie zgodzę.Na pewno minusem jest umieszczenie odbiornika pod podłokietnikiem ale i tak uważam ze to lepsze niż otwieranie z 50 metrów
Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Kwi 2008 Posty: 178 Skąd: Radom
Wysłany: Czw Paź 09, 2008 12:59
ale czy to warto, mozna sie przyzwyczaic:)
i wydaje mi sie, ze koledzy jest odwrotnie tzn w roverku jest kluczyk na podczerwien a normalnie jest na fale radiowe, choc suma sumarum jedno i drugie to fala elektromagnetyczna tylko ze podczerwien to bardzo krociutka fala i pewnie dlatego taki slaby ten zasieg
Pomógł: 54 razy Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 957 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: Pią Paź 10, 2008 17:36
Zgadza się! Miałem ten model i faktycznie było jeszcze gorzej niż w R 75.Tak jak ktoś pisał wcześniej może to i lepiej,że jest taki krótki zasięg.Kolega kiedyś miał spory problem na parkingu przy giełdzie kwiatowej.Zajęte ręce,ciemna noc i otworzył swojego opla z pilota z kilku metrów.Z krzaków wypadło dwóch smarków i towar za kilkaset zł.z tylnej kanapy poszedł się czesać.
ale czy to warto, mozna sie przyzwyczaic:)
i wydaje mi sie, ze koledzy jest odwrotnie tzn w roverku jest kluczyk na podczerwien a normalnie jest na fale radiowe, choc suma sumarum jedno i drugie to fala elektromagnetyczna tylko ze podczerwien to bardzo krociutka fala i pewnie dlatego taki slaby ten zasieg
Jak by byl napodczerwien to odbiornik by musial byc na gdzies widoczny.Podczerwien musi widziec odbiornik i nadajnik.Ja sie juz przyzwyczailem...nawet do tego ze jak otwieram to klikam 3 razy
1.alarm
2.tylnie zamki
3.przednie zamki
Podobno mozna cos pozmieniac na t4 ale jakos nie interere mnie to jeszcze
W R75 poprostu otwiera sie pilota wymienia i zamyka Dziwne ze nei mozesz otworzyc.Moze centralny umarl jak sie zamyka a nie otwiera bo to ze piloty dzialaj prawie przy samej szybie to norma
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum