Wysłany: Sro Paź 29, 2008 19:47 [R200 SDi 97]ubytek oleju od wspomagania i zaolejony pasek
jak w temacie ubywa mi oleju we wspomaganiu,i mam zaolejony pasek od alternatora!!!plam oleju pod samochodem nie widac,wycieku pod pokrywą rozrządu też nie ma,i teraz pytanie czy mam te dwie dolegliwosci połączyć czy za zaoliwiony pasek winna jest wacumpompa???i gdzie ewentyalnego wycieku szukać???pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Sro Paź 29, 2008 19:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 84 razy Dołączył: 20 Paź 2007 Posty: 757 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Sro Paź 29, 2008 20:13
Sprawdź wszystkie połączenia na których są opaski. Szczególnie sprawdź tą pod zbiorniczkiem z olejem lubi tam puszczać i olej sobie spływa po wężu na pasek i pompę wspomagania.
_________________ Był 214 si LPG 16v 1.4 103KM 97r. Platinum Silver
Był R 25 2.0 iDT 113kM 05r. X POWER GREY MET
U mnie właśnie lało się z pompy na pasek. Olej wspomagania był nawet na wygłuszeniu silnika. Regeneracja (kilkakrotna) pompy pomogła.
Jeśli okaże się, że pompa zawiodła, to radziłbym wymienić - ja co prawda doprowadziłem swoją do porządku, ale musiałem jeździć do reklamacji regeneracji kilka razy - co skutkowało brakiem auta w najmniej sprzyjającym czasie.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum