Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Pią Lis 14, 2008 14:02 [R400] Po HGF, dziwne objawy z obrotami
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Witam,
Zaobserwowałem dziwną rzecz, mianowicie przed oddaniem samochodu do mechanika mój R bardzo wolno schodził z obrotów. Po remoncie silnika (wadliwe były jakieś uszczelniacze na tłokach czy wałkach, nie znam się na tym, ogólnie rzecz biorąc HGF) Roverek zaczął szybko schodzić z obrotów. I teraz mam pytanie, które zachowanie silnika było/jest prawidłowe?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Lut 27, 2011 17:05, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lis 14, 2008 14:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
IMHO logiczne, że teraz, PO HGF, kompresja lepsza = większe opory, więc i z obrotów szybciej schodzi.
Oczywiście wszystko ma swoje granice, więc na 100% Ci nie powiem, czy teraz jest WSZYSTKO w porządku
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum