Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
Witam! Chciałbym się zapytać jak szybko zaczyna grzać w waszych Roverkach, bo ja muszę (nie mam ogrzewania postojowego) przy -2st. zrobić ok 10km dopiero wskaźnik temperatury pokazuje temp. jak zawsze. nie miałem problemów latem ani teraz układem chłodzenia ani z klimą, czy z nadmuchem. potem wszystko jest ok.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Gru 12, 2010 16:08, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 24, 2008 16:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
blazi [Usunięty]
Wysłany: Pon Lis 24, 2008 17:08
Mnie wskazówka nieco szybciej wędruje na środek, natomiast ciepłe powietrze leci chyba podobnie jak u ciebie po jakichś 10km, ostatnio ruszyłem i zaraz poruszeniu w korek trafiłem. zaczęło mi grzać dopiero po jakichś 20minutach, jak co nieco zacząłem jechać.
Dobrzyk [Usunięty]
Wysłany: Pon Lis 24, 2008 17:42
tak to chyba musi być bo u mnie jest identycznie tak te nasze 75 się nagrzewają najwidoczniej (widocznie w Angli nie mają takich mrozów) pozdrawiam
Pomógł: 7 razy Dołączył: 15 Gru 2007 Posty: 122 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Pon Lis 24, 2008 18:11
Tak właśnie jest w 75. Dlatego seryjnie montowane jest webasto jako dogrzewanie silnika. Ja u siebie z działającym webasto czuje ciepło po około 5 minutach jazdy.
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pon Lis 24, 2008 18:33
Wszystkie silniki diesla, a tym bardziej te nowoczesne rozgrzewają się powoli, wszystko wynika z ich sprawności, po prostu w porównaniu z silnikami benzynowymi znacznie mniej energii paliwa zamieniane jest na ciepło.
witam oto chcialem dzis tez spytac ale ja mam taka sytuacje gdy wyjade z garazu po +-3 km mam wskazowke temperatury na polowie +-4-5 min i cieplym wieje to normalne???niezaszybko?
Pomógł: 38 razy Dołączył: 26 Lut 2007 Posty: 1182 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Pon Lis 24, 2008 20:30
zajac, a nie uważasz że przejmujesz się bzdetami Skoro wszystko chodzi, silnik sie nagrzewa to i ciepłe powietrze leci martwić sie zacznij jak cały czas będzie leciało zimne No chyba że lubisz drętwe palce
Ale wiesz zajac, bez urazy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum