Wysłany: Wto Lis 25, 2008 20:22 kto zna ten utworek lata 70-90
Hejka od kilku dni bije się w mojej głowie stry utworek ale za cholere jego wykonawcy ani utworu nie pamiętam.
Jedyne co kojarze to teledysk w jakimś zamkniętym studio pełnym dymu i świateł zielonych przenikających dym pomiędzy dwoma lub trzema panami grającymi na takich elektronicznych bębnach ubranych na czarno w obcisłe golfy.
wokalista bardziej recytuje niż spiewa (chyba w języku angielskim) Oprócz brzmienia elektronicznej perkusji jest również piskliwy dźwięk organów (elektronicznych)
Coś mi tam świta ale moge się mylic ze jest to zespół niemiecki.
Jak coś komu świta to prosze o pomoc a po nitce do kłębka....
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lis 25, 2008 20:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Panie kolego, dałeś taki rozstrzał z tymi latami, że w sumie mogę zaproponowac żebyś zanucił tylko
Mnie styl tych teledysków pasuje pod nurt New Romantic. Kraftwerk mógłby pasować, równie dobrze Human League, Culture Club, Classix Nouveaux czy nawet Depeche Mode - mieli teledyski w zadymionych pomieszczeniach przeca
Daj Pan jakiś tekst, słówko wyrwane z kontekstu, styl...
_________________ Czasem myślisz, że los się do Ciebie uśmiechnął, a Ty go po prostu rozśmieszyłeś.
Ostatnio zmieniony przez MikeLD Wto Lis 25, 2008 22:39, w całości zmieniany 1 raz
z tym rozrzutem to nie wiele przesadziłeś...
ZTCP to kawałek jest z połowy lat 80 a co jakiś czas któryś zepsuł robi przeróbki na swój sposób (ostatnio rammsteina słyszałem )
i jest wersja niemiecka i angielska...
faktycznie niezły kawałek
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Kraftwerk był ostatnio na koncertach w Polsce. Kolega z pracy (rocznik chyba 65) był na koncercie w Krakowie... Zabrał dwóch swoich synów, żeby pokazać jak się ojciec bawi... Jak stwierdził czegoś takiego jeszcze nie przeżył... Nagłośnienie, efekty.. MASAKRA Przy "Radioaktywnych" podobno publika odjechała...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum