Wysłany: Sob Mar 23, 2013 14:32 [R75] Sterowanie klapek nawiewu - RHD
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2005
Witam. Szukałem takiego tematu, ale widziałem tylko podobne i tyczyły się aut LHD.
Od razu napiszę że mowa o aucie RHD i automatycznej klimie 2 strefowej.
Mam taki problem, że gdy ustawię nawiew na szybę, to ciepło nie jest rozprowadzane po całej szerokości szyby. Ciepło dmucha głównie na środku, a na bokach bardzo delikatnie, o drzwiach już nie wspominam, bo jest to minimalne. Zauważyłem, że powietrze wydostaje się też przez otwory "na twarz", a ustawione jest by jedynie na szybę leciało. I nie wiem czy tak musi byc i trzeba zamykać te otwory, czy klapki lub coś się do konca nie przestawia.
I teraz jak z klapkami? To one będą winne? W autach LHD wyczytałem, że klapki są po lewej stronie, w tunelu. A jak jest w autach Angielskich? Czy też są one tam, czy są może po prawej stronie w tunelu? Zima się konczy, ale mnie to irytuje strasznie.
Niedługo klimatyzacja będzie włączana i znów z tym nawiewem będzie zapewne problem.
Układ chłodzenia jest odpowietrzony.
Pozdrawiam, Adam!
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 23, 2013 14:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum