Wysłany: Pon Gru 08, 2008 16:55 [R200 1,4 98 rok] Lampka nie świeci przy otwarciu drzwi
Witam, jak w temacie nie świeci mi lampka na podsufitce jak otworze drzwi, natomiast prstrykając pstryczkiem na 1 pozycji sie zapala także sama w sobie lampka działa : )
Wiem, że bodajże środkowa pozycja to palenie się lampki przy otwartch drzwiach jednak na żadnej pozycji nie zapala się po otwarciu drzwi a na jednej po prostu się zapala i świeci ciągle.
Wersja 3D
SPAMU¦
Wysłany: Pon Gru 08, 2008 16:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Włącznik krańcowy w Roverkach lubi zachodzoć wewnątrz styków nalotem wystarczy trochę chęci i będzie po sprawie. Do tego zabiegu potrzebujesz wkrętak krzyżakowy, mikrowkrętak płaski,spray do styków elektrycznych i wygodne miejsce Krańcówke ze słupka auta odkręcasz za pomocą wkrętaka krzyżakowego poczym delikatnie wyciągnij najpierw jego część od strony wkręta aby nie ułamać języczka ustalającego Sam włącznik ma na obwodzie 4 małe zatrzaski trzeba je podwarzyć mikrowkrętaczkiem .Bez obawy nic oprócz sprężynki nie wysypie się Banalnie proste! Wyczyść styki delikatnym najlepiej papierkiem 360 wymyj wszystko e benzynie ekstrakcyjnej i spryskaj spray-em do styków elektrycznych. Poskładaj w odwrotnej kolejnośći I co trudne troche czasu i pare groszy w kieszeni a ile satysfakcji
Powodzenia
A ja mam zaś inne pytanie. Czy jest możliwość zrobienia takiego "myk", że po samym otwarciu autka z pilota od razu zapali się ta lampeczka w środku Roverka, a nie dopiero po otwarciu drzwi...
Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Pon Gru 08, 2008 23:38
Włącznik krańcowy to CHYBA jest to czarne coś co się przesuwa jak zamkniesz drzwi.
Znajduje się on (przynajmniej w R400 ale sądzę, że w R200 będzie podobnie) na środkowym słupku. Jak otworzysz drzwi to znajdziesz. Ale skoro piszesz, że nie działa przy lewych jak i przy prawych to może to być jakiś bezpiecznik, skoro sama żarówka świeci.
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pon Gru 08, 2008 23:52
W r200 znajduje się bodajże na przednim słupku pomiędzy zawiasami drzwi, wkręcany na jeden wkręt okrągły czarny guzik. Wykręcić, rozebrać wyczyścić, przykręcić.
W r200 znajduje się bodajże na przednim słupku pomiędzy zawiasami drzwi, wkręcany na jeden wkręt okrągły czarny guzik. Wykręcić, rozebrać wyczyścić, przykręcić.
Znalazłem ten guziczek, ale moim zdaniem on działa ponieważ jak mam światła zapalone a otworze drzwi to pika, czy mimo tego może być zaśniedziały ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum