Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Czy istnieje możliwość przestawienia angielskich lamp(luster),żeby odpowiadały naszym wymogom europejskim?Nie chodzi mi o naklejki na klosz.Czy pozostaje tylko poszukiwanie europejskich reflektorów???
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Mar 11, 2011 21:07, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lut 11, 2009 20:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Czy istnieje możliwość przestawienia angielskich lamp(luster),żeby odpowiadały naszym wymogom europejskim?Nie chodzi mi o naklejki na klosz.Czy pozostaje tylko poszukiwanie europejskich reflektorów???
Jugol nie rób tego co pisze Bolo chociaż jest to jakieś wyjście z sytuacji
_________________ Pozdrawiam - Brt
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Sro Lut 11, 2009 20:39
Jugol napisał/a:
..dzięki a expresową odpowiedź Zaczynam więc poszukiwania europejskich
[ Dodano: Sro Lut 11, 2009 20:33 ]
Bolo co masz na myśli???Jaśniej proszę,poczuj się tak jabyś rozmawiał z blondynką
poprostu zrobic cos takiego jak maja swiatla w normalnych autach czyli gladki klosz i do tego soczewke na srodku tak jak lampy w Punto II bo te super swiecily w sosunku do R
a to wyglada to tak
Wysłany: Sro Lut 11, 2009 20:46
BoloSr napisał/a:
swiatla w normalnych autach
BoloSr czemu kupiles nienormalne autko?
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Sro Lut 11, 2009 20:49
Lechos napisał/a:
BoloSr czemu kupiles nienormalne autko?
przepraszam bardzo ale to auto jest OK ja nic takiego jak ty nie napisalem tylko pisze ze lampy mlby by byc takie jak w 75(ZT) kseony albo soczewkowe i bylo by super bo to jedyne co mnie przeszkadza po przesiadce z Punto II gdzie lampy swiecily super ale nic pozatym wiec prosze mi bez takich tekstow nie wyskakiwac
To akurat nie jest dobry przykład.
Jechałem z MaRKiem ZT w nocy i jakoś mnie nie powaliły - wolę chyba moje z R600 i R800, tylko brakuje mi spryskiwaczy.
BoloSr napisał/a:
albo soczewkowe
A co takiego fajnego jest w soczewkach?
Chyba wygląd - świecą tak samo - ta sama moc i kierunek światła.
I tak samo mogą być dobrze, jak i źle zaprojektowane.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Sro Lut 11, 2009 20:59
maciej napisał/a:
BoloSr napisał/a:
lampy mlby by byc takie jak w 75(ZT) kseony
To akurat nie jest dobry przykład.
Jechałem z MaRKiem ZT w nocy i jakoś mnie nie powaliły - wolę chyba moje z R600 i R800, tylko brakuje mi spryskiwaczy.
BoloSr napisał/a:
albo soczewkowe
A co takiego fajnego jest w soczewkach?
Chyba wygląd - świecą tak samo - ta sama moc i kierunek światła.
I tak samo mogą być dobrze, jak i źle zaprojektowane.
no to moze zle mial ustawione
w punto siwecilo duzo lepiej poprostu i tyle te w MG mam ustawione dobrze na stacji diagnostycznej i do tego nowe zarowki i swieca strasznie nisko moze to byc przyczyna tego ze slabo swieca (malo sowietlaja tak chyba bedzie lepiej ) moze je troche podniesc
Wysłany: Sro Lut 11, 2009 21:07
PHJOVI dał mi konkretną odpowiedź i jest po temacie-szukam europejczyków,żadnych xenonów,soczewek itp,itd.PHJOVI dziękuję za pomoc i temat uważam za zamknięty
P.S.
...zapomniałem dodać dobranoc-zaraz trzeba zawijac w kierunku pracy
pamietam z R45 walkie i emesa, ze światło było jasne i jakośwydaje mi się, że dosć dobrze świeciły .... co do stacji diagnostycznej ..... ja mam akurat kiepskie doświadczenie z ustawionymi przez nich światłami po wyjexdzie od nich sam na pierwszej z brzegu ścianie je poprawiałem, bo swieciły 10m przed autem ... moze są za nisko ustawione jednak
Raczej nie, ale jakoś nie zrobiły na mnie wrażenia.
BoloSr napisał/a:
w punto siwecilo duzo lepiej poprostu i tyle
Nie mówię, że nie, ale to nie tak, że soczewki są super, a reszta beee, a tak zrozumiałem Twój poprzedni post.
BoloSr napisał/a:
moze je troche podniesc
To może być rozwiązanie.
Jugol napisał/a:
Zaczynam więc poszukiwania europejskich
www.tomateam.pl - spytaj, może Tomi ma jakieś zamienniki lub oryginały nie są w jakiejś drastycznej cenie...
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Sro Lut 11, 2009 21:10
Brt napisał/a:
pamietam z R45 walkie i emesa, ze światło było jasne i jakośwydaje mi się, że dosć dobrze świeciły .... co do stacji diagnostycznej ..... ja mam akurat kiepskie doświadczenie z ustawionymi przez nich światłami po wyjexdzie od nich sam na pierwszej z brzegu ścianie je poprawiałem, bo swieciły 10m przed autem ... moze są za nisko ustawione jednak
moze masz racje ale niechcialbym oslepiac ludzi bo w sumie moge sobie sam podniesc tylko ile ?
bo masz racje swieca moze z 10-20 metrow przed autem a potem juz ciemno
Wysłany: Sro Lut 11, 2009 21:10
...uważam ,że R 45 ma dobre światła,tylko moje akurat biją po oczach tych z przeciwka,ale to wina typu-ruch lewostronny,a nie że są słabe.Ciach bajera.....
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Sro Lut 11, 2009 21:12
Konix napisał/a:
Cytat:
podobac to sie moze ogolnie R a nie te lampy bo one wogole nie siweca
Pożycz sobie od kolegi fiata 126p na 2 tygodnie, przestaniesz narzekać, że w R światła słabo świecą
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum