Wysłany: Nie Sty 11, 2009 11:59 [R416] Nie działa licznik po wymianie skrzyni.
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Witam wszystkich, wczoraj odebrałem swojego R416si 96' po wymianie skrzyni biegów i wszystko było dobrze aż do dziś, ponieważ przestał mi działać licznik, czy na to ze sobą jakikolwiek związek?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Mar 06, 2011 23:46, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 11, 2009 11:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
fearless [Usunięty]
Wysłany: Nie Sty 11, 2009 12:16
Tak! Ma to związek. Na skrzyni masz taki pier.....niczek, który jest odpowiedzialny za wskazania prędkościomierza, i albo coś tam nie łączy, albo ułamał się w środku i nie będzie działał - aż do jego wymiany. Jak masz możliwość wjechania na kanał, to uda Ci się do niego dostać - jest zamontowany prostopadle do skrzyni biegów, na jej górnej części, pomiędzy silnikiem a skrzynią - na pewno poznasz który to - bo innego tam nie ma. U mnie było tak że tam w środku (gdzie jest wkręcony) ułamał mi się kawałek tego "czujnika" i licznik raz działał, a raz nie.
a ten "pier.....niczek, który jest odpowiedzialny za wskazania prędkościomierza" to do niego jest podłączona jakas kostka na skrzyni czy coś w tym stylu?
fearless [Usunięty]
Wysłany: Nie Sty 11, 2009 12:30
r_afal napisał/a:
a ten "pier.....niczek, który jest odpowiedzialny za wskazania prędkościomierza" to do niego jest podłączona jakas kostka na skrzyni czy coś w tym stylu?
Nie pamiętam czy to jest kostka, ale - Tak - podłączone są do niego przewody.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum