Wysłany: Nie Sty 11, 2009 14:36 [R214 1,4 98] Wypadło kolanko od filtru powietrza?
Witam serdecznie, jako że to mój pierwszy post na forum.
Zwracam się do Was z prośbą, może ktoś doradzi... Otóż dziś zauważyłam, że pod maską brakuje kolanka, plastikowej rurki wielkości ok 7-8 cm, przypuszczam że jest to częśc, która wchodzi w obudowę filtra powietrza, ale pewności nie mam... Kilka dni temu wymieniałam akumulator i prawdopodobnie wtedy wypadła ta część. Podczas jazdy samochód chodzi jakby trochę inaczej, w szczególności przy dodawaniu gazu.
Co mogło się stać? A jeśli to jest część od filtru powietrza, czy mogę jeździć autem do czasu naprawienia usterki?
pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 11, 2009 14:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 50 razy Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 800 Skąd: Ostrów Wielkopolski
Wysłany: Nie Sty 11, 2009 15:16
Jest to części która zaopatruje filtr powietrza w świeże i zimne powietrze, można jeździć bez tego jednak dźwięk silnika będzie inny jak już to napisałaś, bardziej basowy... no i ciągnie więcej ciepłego powietrza.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Filtr bedzie dzialal, bo rozumiem, ze to co Ci spadlo to jest od spodu taka rura ktora biegnie sobie pod mocowaniem akumulatora i powinna dojsc pod lewy reflektor. Tam tez jest mocowanie drugiego konca tej rury. W niektorych przypadkach, zwlaszcza w autach po dzwonach, gdzie sie nie chcialo komus dopracowac naprawy rura jest po prostu puszczona samopas. Wydaje mi sie, ze tylko sie zsunelo u Ciebie i musisz w jakims warsztaciku poprosic o zaloznie.
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum