Wysłany: Sob Maj 26, 2007 11:03 [R416] Sprężyny w fotelach przednich (wymiana)
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: wszystkie
Witam.
Czy istnieje możliwość wymiany sprężyn w fotelu kierowcy
"wymyśliłem sobie" taki problem ponieważ jak siadam fotel skrzypi a poza tym jest ewidentnie bardziej "wciśnięty" niż fotel pasażera (oczywiste przecież że jest to fotel najczęściej używany)
Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Maj 2006 Posty: 35 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon Maj 28, 2007 11:43
Szczerze mówiąc ja też mam ten problem. Moje siedzonko też skrzypi jak na nim siedzę. Ale niestety nie wymyśliłem jeszcze żadnego sposobu na to. Może ktoś z Mądrych Ci pomoże
Proponuje zagadac do "emes'a". Ma namiary do ludzi, ktorzy sprowadzaja angliki na czesci.
Maja pelny asortyment czesci do R2xx i R4xx, uzywki ale w dobrym stanie i niedrogo.
Operyja pod Wroclawiem ale wysylaja takze poczta Moze beda mieli cale fotele w rozsadnej cenie
U mnie fotele sa troche wysiedziane z przodu i chcialem sie dowiedziec czy ktos moze wyjmowal fotele przednie w Roverze 400 i dokladal badz wymienial gabke w nich? Jezeli tak to prosze o pomoc jak wyjac fotel.
Pomógł: 35 razy Dołączył: 20 Gru 2008 Posty: 775 Skąd: Głogów / Leeds w UK
Wysłany: Sro Sty 28, 2009 11:06
Odświeżę temat, żeby kolejnego nie pisać. Ten sam problem - fotel kierowcy nieco skrzypi. Czy na 100% jest to kwestia sprężyn? Trzeba je wymieniać czy wystarczy polewka jakimś wd40? Generalnie to jak się do tych sprężyn dostać, trzeba wyciągać fotel czy może da się bez takiej ingerencji?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum