Wysłany: Sro Sty 28, 2009 14:49 [R25] Silnik krokowy
Jak we własnym zakresie wyczyścić silnik krokowy poniweaż obroty mi głupną podczas redukcji biegów po djęciu nogi z gazu najpierw idą do góry dopiero potem spadają.Czy po takiej operacji koniecznajest jakaś regulacja?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sty 28, 2009 14:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 33 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 371 Skąd: Pszczyna
Wysłany: Sro Sty 28, 2009 18:02
firefighter napisał/a:
Jak we własnym zakresie wyczyścić silnik krokowy poniweaż obroty mi głupną podczas redukcji biegów po djęciu nogi z gazu najpierw idą do góry dopiero potem spadają.Czy po takiej operacji koniecznajest jakaś regulacja?
Witam
Prowdopodobnie masz silniczek krokowy ktorego nie idzie rozebrac. A twoj problem prawdopodobnie jest zwiazany z czujnikem (potencjometrem) na przepustnicy.
Mialem podobny problem do ciebie i po wymianie przepustnicy problem minal.
Jakbys chcial w kupic przepustnice to rozgladaj sie za aluminiowa, mi udalo sie kupic za 100zl. pozdrawiam
Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Sro Sty 28, 2009 19:57
kostas napisał/a:
http://roverki.pl/article.php?sid=334
Wszystko fajnie tylko że np. u mnie przepustnica wygląda inaczej, nie mam zintegrowanego silniczka krokowego, jak pewnie większość użytkowników. Opis ten to chyba jest do silników do 95r bo później to była chyba mała zmiana.
_________________ Był --> Rover 400 1.6 LPG 1999
Jest --> Audi A4 Avant 1.8T LPG 1999
Wszystko fajnie tylko że np. u mnie przepustnica wygląda inaczej, nie mam zintegrowanego silniczka krokowego, jak pewnie większość użytkowników. Opis ten to chyba jest do silników do 95r bo później to była chyba mała zmiana.
Dokładnie jak piszesz
U mnie też wygląda to inaczej 1,4 16V 2000r chyba silniczek krokowy jest inny
na pewno nie...
jeśli juz to wypłukanie w jakimś acetonie, albo innym szybkoparującym rozpuszczalniku
WD40 jest jednak trochę tłuste przez co jeszcze bardziej będzie się gromadził wszelki syf
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum