witam serdecznie!!! kupilem impulsator a dokladnie to ta czarna czesc wkrecana na klucz 22 i wzielem sie do wymiany.problem polega na tym ze tam gdzie moj impulsator powinien byc jest tylko wkrecana zaslepka ktora prubowalem wykrecic i ja polamalem a impulsatora brak. gdzie go szukac i od R25 bedzie pasowal do mnie? bo do streetwise'a nie znalazlem. jak mozecie to dajcie jakies konkretne rysunki,jesli nie to podpowiedzcie gdzie go szukac bo obszukalem cala skrzynie i nie wiem gdzie to moze byc.tutaj go nie ma.
[ Dodano: Wto Lut 10, 2009 13:33 ]
chce jeszcze dodac ze znalazlem wtyczke do ktorej pasuje impulsator ktory kupilem ale ta wtyczka sobie poprostu gdzies tam wisi.
Skoro nie masz impulsatora, to widocznie Twój prędkościomierz bierze dane z czujników ABSu. Kolega dareke opisywał taki przypadek na forum .. poszukaj Miał padniety prędkościomierz i winowajcą był jakiś element elektroniczny w zestawie zegarów
ok dzieki. prubuje sie z nim jakos skontaktowac przez gg. ma ktos moze jakis inny namiar na DAREKE???
[ Dodano: Wto Lut 10, 2009 14:14 ]
jeszcze jedno :
w takim razie sygnal do predkosciomierza idzie z czujnika ABS???
teraz to sie pogubilem troche.zalozmy ze padl tranzystor przy zegarach ale do tego tranzystora sygnal musi przecierz skads docierac, wiec skad?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
znalazlem takie zegary.pytanie czy wszystko bedzie tak samo dzialac. tak jest kod silnika - K16 a nie wiem czy to ma jakies znaczenie i nie wiem jaki kod jest u mnie.
[ Dodano: Wto Lut 10, 2009 15:34 ]
znalazlem polskiego elektryka w londynie i teraz on twierdzi ze na skrzyni biegow jest jeszcze jeden czujnik ktory daje sygnal do predkosciomierza i ze ten tranzystor na zegarach tez moze byc winny takze bede sie z nim umawial za jakies 2 tyg i dam wam znac co i jak.
[ Dodano: Pon Mar 09, 2009 15:47 ]
witam serdecznie. licznik dziala. problem tkwi w radiu. otoz przypadkiem odlaczylem wtyczki od radia bo podlaczalem soobwofer. po odlaczeniu radia od kostek pojechalem po jeden kabelek do sklepu a tu licznik zaczal dzialac. teraz pytanie: dlaczego licznik przestaje dzialac jak radio jest podlaczone? nie ma zadnych przebic ani zwarcia. co z tym zrobic? przeciez musi byc jakies wyjscie.
[ Dodano: Pon Mar 09, 2009 15:49 ]
dd
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum