Wysłany: Czw Lut 19, 2009 18:20 [R200 i ALL] CARPASS
Czy ktoś z Was ma może do swojego samochodu CARPASS? Mnie dali taki papier i wynika z niego, że rzeczywiście auto ma ten przebieg, który wskazuje licznik, ale po wejściu na stronę CARPASSu (belgijską) i wpisaniu tam numeru tej karty system chyba nie może jej znaleźć. Czy ktoś się orientuje jak to działa?
Może i gość, od którego kupiłam auto podrobił ten dokument tylko po co? To jest specjalny druk i chyba trzeba byłoby trochę z tym roboty. Nawet sporo bo tam jest specjalne tło pełne dziwnych znaczków. No i potem trzeba byłoby wymyślić przebieg (co znowu trudne nie jest) i to wszystko wdrukować w odpowiednie miejsca.... Dla tych paru tysięcy? Przecież nie każdy sprzedaje samochód z takim wydrukiem, więc to dokument, o który się wszyscy nie upominają tak na wstępie. Dlatego podejrzewam, że to może być oryginalny dokument tylko coś pewnie robię źle na tej stronie.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lut 19, 2009 18:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Maj 2008 Posty: 366 Skąd: Nowa Huta
Wysłany: Czw Lut 19, 2009 19:08
Powiem Ci tak. Kazdy kij ma dwa końce. Koniec wypowiedzi.
A na serio popatrz na to z drugiej strony, nie kazdy ma ten dokument wiec mało kto przy kupnie go chce a jak juz otrzyma jest zadowolony i nie sprawdza, bo wierzy, nie chce mu sie, nie potrafi ... O ile liczby nie gryza sie starsznie ze stanem auta. Nie che Cie straszyc tak tylko pisze jak ten proceder wyglada. Widziałes inny taki dokument z innego auta? Teoretycznie moze byccałkiem inny podkład czcinki itp bo mało kto by prawdził, heh. Ide zobaczyc w soje papiery mam eRke z Belgii wiec moze cos mam takeigo.
[ Dodano: Czw Lut 19, 2009 20:04 ]
Edit: mam car-pass zaraz sprwdze sie w systemie.
[ Dodano: Czw Lut 19, 2009 20:14 ]
Kurde ta strona jest po włsoku czy francusku, udało mi sie cos powpisywac ale pozniej okazło sie ze wszedłem w weryfikowanie czyi pewnie uktualniłem woj przebieg ale die to sprawdzic? Jak mozesz to podeslij linka to poprobuje.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Maj 2008 Posty: 366 Skąd: Nowa Huta
Wysłany: Pią Lut 20, 2009 06:37
No to dobrze robiłem wczesniej, takikomunikat mi sie wyswietla po wpisaniu numeru, daty i przebegu z karty:
Le Car-Pass qui correspond à la combinaison ci-dessus n’est plus valide.
Na czerwono i z wykrzyknikim, tz wydae mi ise jakby nei było auta w systemie choc ni znam tego jezyka.
Pomógł: 25 razy Dołączył: 08 Maj 2008 Posty: 387 Skąd: Wrocław / Lubrza
Wysłany: Pią Lut 20, 2009 08:36
nie wiem czy to nie traci ważności po wyrejestrowaniu auta (napisane jest, że już straciła ważność), tak jakby ważność oraz wiarygodność po wyrejestrowaniu z rodzimego kraju.
heh może się poznali na co niektórych handlarzach
Noooo... Witam w klubie. Mam taki sam komunikat. To właśnie informacja o błędnym numerze. Stąd moje podejrzenia co do prawdziwości posiadanego przeze mnie dokumentu.... Dlatego szukam kogoś komu taki komunikat nie wyskakuje. Ale podejrzewam też, że coś robimy źle. Strona jest w 3 uroczych językach, z których jedynie francuski znam ciut, ale to zamierzchłe czasy, więc niewiele pamiętam. Cóż... pozostaje nam czekać aż nasz krzyk rozpaczy usłyszy ktoś z "działającym" car-pass'em.
Dzięki za chęci!
[ Dodano: Pią Lut 20, 2009 08:48 ] pietro, czyli nie mamy możliwości sprawdzenia tego?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum