Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam !
Czy ktoś z was już wyciągał zegary tj. obrotomierz i prędkościomierz aby wymienić oświetlenie?? Co od wymiany żarówek na nowe to nie ma problemu, ale od tyłu tych zegarów są zaślepki które się odkręca i wymienia się żarówkę, problem jest taki że tam jest wiele tych mniejszych zaślepek z żarówkami ale one nie działają wymieniłem wszystkie na nowe i nic żadna z nich nie świeci. O co chodzi z tymi małymi żarówkami dlaczego one są zamontowane a nie działają-świecą, tylko te 4 duże do oświetlają zegary.
Czy może mi ktoś pomóc z tym problemem.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Mar 13, 2011 22:51, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 24, 2009 18:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Macie racje chłopaki, te żarówki to są od tych różnych kontrolek. A co do podświetlenia zegarów macie jakieś dobre sposoby na to żeby było jaśniej. Dzisiaj zauważyłem że seryjnie na normalne żarówki są nakładane kolorowe gumowe kapturki. Czy ktoś z was już to wymieniał bo u mnie to jest trochę wypalone i wypłowiałe, tylko teraz się zastanawiam na jaki kolo wymienić, org. były pomarańczowe, może niebieskie. Na razie ma stan bez kapturków czyli podświetlenie białe
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Wto Lut 24, 2009 19:45
camaro17 napisał/a:
Macie racje chłopaki, te żarówki to są od tych różnych kontrolek. A co do podświetlenia zegarów macie jakieś dobre sposoby na to żeby było jaśniej. Dzisiaj zauważyłem że seryjnie na normalne żarówki są nakładane kolorowe gumowe kapturki. Czy ktoś z was już to wymieniał bo u mnie to jest trochę wypalone i wypłowiałe, tylko teraz się zastanawiam na jaki kolo wymienić, org. były pomarańczowe, może niebieskie. Na razie ma stan bez kapturków czyli podświetlenie białe
jak chesz robic z tego Golfa to rob na niebiesko mnie osobiscie sie to nie podoba wole kolor czerwony/bursztynowy
ok!! pomarańczowe lub czerwone to na pewno, ale czy barwione na dany kolor czy kondoniki w takim kolorku bo już nie wiem??? Bo na pewno nie kupie już LEDÓW bo to kaszanka kupiłem 7x3mm w oprawce w5w i gorzej widać niż w starych kondonkach.
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Wto Lut 24, 2009 20:25
camaro17 napisał/a:
ok!! pomarańczowe lub czerwone to na pewno, ale czy barwione na dany kolor czy kondoniki w takim kolorku bo już nie wiem??? Bo na pewno nie kupie już LEDÓW bo to kaszanka kupiłem 7x3mm w oprawce w5w i gorzej widać niż w starych kondonkach.
bo ledy swieca punktowo a zwykla na zewnatrz i tu byl problem pewnie
fearless [Usunięty]
Wysłany: Wto Lut 24, 2009 20:29
Polecam po prostu zdjąć kondonki, lub wymienić na całkowicie białe (najlepiej led) ja testowałem z białymi - fajny efekt, ostatecznie jednak zdecydowałem się na 4 diody niebieskie o kącie świecenia 120 " i dwie białe oświetleniowe od góry - powstał ciekawy efekt.... załączony na foto
Szczerze to oswietlenie fearless-a moze i byc ciekawe ale bynajmniej na foto (moze w rzeczywistosci wyglada lepiej) to wyszla kupa gowna:/ szpeca pomaranczowe wskazowki na niebieskim tle:/
PS co do diod to warto je zamoczyc w kleju z pistoletu wtedy zmienia sie ich kąt swiecenia i kolor jest jasniejszy
Popieram!
Biale ledy, tyle, ze nie tą zimna biel dac lecz poprostu biel:)
I taka biel wtedy nawet wspolgra z seryjnym oswietleniem kokpitu w R400 tzn nie gryzie sie;)
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
fearless [Usunięty]
Wysłany: Sro Lut 25, 2009 08:35
Deamian napisał/a:
fearless napisał/a:
powstał ciekawy efekt.... załączony na foto
fearless A wskazówki czym tak podświetliłeś
Wskazówki podświetlone żaróweczkami 2W od góry - białe.
faecd napisał/a:
Szczerze to oswietlenie fearless-a moze i byc ciekawe ale bynajmniej na foto (moze w rzeczywistosci wyglada lepiej) to wyszla kupa gowna:/ szpeca pomaranczowe wskazowki na niebieskim tle:/
Jak to mówią - o gustach się nie dyskutuje W rzeczywistości efekt jest ciekawszy, muszę tylko poprawić podświetlenie licznika kilometrów dziennych - bo jest mało czytelny.
Edit: w moim zamierzeniu było połączenie koloru delikatnie niebieskiego z oryginalnym bursztynowym - i osobiście uważam, że mi się udało
Dziadowskie te diody, dzisiaj muszę znowu rozbierać zegary bo te 2 diody które założyłem od góry przestały świecić, szczerze powiem że denerwują mnie w ogóle te diody nie spełniają moich oczekiwań. Teraz po prostu założę zwykłe nowe żarówki a na nie kapturki koloryzujące i dadzą lepszy efekt, tak więc na podświetlenie zegarów pójdą czerwone kapturki a a te 2 od góry to niebieskie kapturki. Foto w najbliższym czasie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum