Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam,
mam honde civic z silnikiem rovera 2.0 idt 99'. Często zdarza mi się, że przy odpalaniu nie zaświeca mi się lampka świec żarowych i nie słyszę brzęczenia z pompy wtryskowej. Samochód wtedy ciężko zapala, głośno chodzi (klekocze) i jest słaby. Po dłuższej jeździe sam potrafi się włączyć/wyłączyć i wtedy chodzi normalnie. Następnego dnia wszystko się powtarza. Wyczytałem na forum, że pompa wtryskowa powinna brzęczeć przy przekręconym kluczyku -jeszcze bez odpalania. Co może być przyczyną ?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Mar 12, 2011 23:06, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 24, 2009 20:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam,
mam honde civic z silnikiem rovera 2.0 idt 99'. Często zdarza mi się, że przy odpalaniu nie zaświeca mi się lampka świec żarowych i nie słyszę brzęczenia z pompy wtryskowej. Samochód wtedy ciężko zapala, głośno chodzi (klekocze) i jest słaby. Po dłuższej jeździe sam potrafi się włączyć/wyłączyć i wtedy chodzi normalnie. Następnego dnia wszystko się powtarza. Wyczytałem na forum, że pompa wtryskowa powinna brzęczeć przy przekręconym kluczyku -jeszcze bez odpalania. Co może być przyczyną ?
Po pierwsze masz silnik diesla więc pompy nie usłyszysz bo takiej nie ma w tym silniku.
Po drugie sprawdz świece żarowe i szczelność układu paliwowego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum