Wysłany: Nie Mar 01, 2009 21:55 [R400] Pilot kaput:/ 2cz.
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Panowie te piloty to mnie tak wkurzaja, ze wrrrrr az mowic nie moge tylko sie gotuje
Przed swietami wymienilem baterie w 2 pilotach, jeden kaput zdechl wymienilem kwarc, przelutowalem styki dalej trup
2gi pochodizl w styczniu padla bateria to zalozylem druga a ostatnio w czwartek znowu bateria padla, znowu wymienilem. A teraz najlepsze. dzis w niedziele po 4 dniach od wymoiany baterii znowu pilot nie dizla!!!! Jutro wymienie i zobaczymy czy to znowu bateria...nosz Kurcze blade o co chodzi?
w sklepie z zegarkami w czwartek pytalem goscia jak to zalozyc by nic sie nie stalo pokazal mi jak zlapac ta baterie paluchami by nie rozmagnesowac, tak wlasnie zrobilem i dupa:/
Jak sie pozbyc problemu z pilotami raz na zawsze?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Mar 13, 2011 23:31, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Mar 01, 2009 21:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Masz jakas zware na pilocie mialem podobnie udalem sie do kolegi jowiego mialem do niego 70 kilometrow ale nie zaluje bo pilot doprowadzal mnie do szewskiej pasji tu wklejam moj watek http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=35090
Nie załój kasy i zmien pilota bo kiedys pojdziesz z buta do domu
_________________ Nalezy sluchac innych bo moga byc madrzejsi od nas
Bylem dzis w sklepie w ktorym kupilem baterie i pan sprawcil napiecie baterii i jest dobre! W domu sprawdzilem napiecie pozostalych 4 baterii i daja po 3V!!!
Czyli cos z pilotem musi byc nie tak. Poprzedni padl na amen, ani synchronizacja nie pomagala przelutowanie stykow ani wymiana kwarcu zegarkowego. Dzisiaj kupilem jeszcze jeden kwarc zegarkowy a moze sie uda i po zmianie kwarcu zadziala choc ten jeden.
Wczesniej cos czytalem, ze moze to byc ten okragly element (obok gniazda baterii) ale nigdzie tego nie mozna dostac. Czytalem na forum nissana (tez takie same piloty), ze najlepiej kupic pilota na ebay.co.uk i sobie przelutowac ta czesc i powinno dizlac...
Nie wolno klnac ale powiem wam, ze te piloty sa po prostu *************** wrrrrr...
a co do
kokosz77 napisał/a:
bo kiedys pojdziesz z buta do domu
to mam wydrukowana instrukcje jak odblokowac imo kluczykiem, znam kod wiec nie ma problemu. Ostatnio odblokowalem i tak wlasnie sobie jezdze zamykajac i otwierajac drzwi kluczykiem:P
ps kokosz77, ile zaplaciles za pilota? I w jakim miescie rezyduje Jowi?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Tak jak steryd napisal do jowiego od ciebie bedzie ze 4 stowki ale jesli ma namiary na kogos kto dorobi tobie pilota za 250 zyla to nie zastanawiaj sie nawet chwile.
Przypuszczam ze masz podobne przejscia jak ja kiedys z pilotem i musze tez napisac ze te piloty sa naprawe popier... i moga doprowadzi co bardziej nerwowych uzytkownikow do okopania swojego auta
_________________ Nalezy sluchac innych bo moga byc madrzejsi od nas
fearless [Usunięty]
Wysłany: Wto Mar 03, 2009 15:43
faecd napisał/a:
Wczesniej cos czytalem, ze moze to byc ten okragly element (obok gniazda baterii) ale nigdzie tego nie mozna dostac. Czytalem na forum nissana (tez takie same piloty), ze najlepiej kupic pilota na ebay.co.uk i sobie przelutowac ta czesc i powinno dizlac...
Przyznam panowie, ze po stluczce troche naduzylem swoje oszczednosci na zlozenie roverka do kupy i nie bardzo mi sie usmiecha placic 250pln za pilota...najpierw sproboje wlasnych sil naprawiajac pilota wg opisufearless-a !! Świetna instrukcja na dniach biore sie do dizela:)
Panowie po punkciku pomogl ode mnie, za pomoc, odpowiedz i wsparcie.
Jeszcze raz DZIEKI dla fearless-a! Świetny opis;)
Pozdrawiam!
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum