Wysłany: Sob Lut 28, 2009 22:43 [R218 1.9Si 95r] pomóżcie nazwać tę część
Witam wszystkich znawców i fanów. Mam od niedawna r218 po przekładce. To forum w wielu przypadkach bardzo mi (a właściwie mojemu tacie) pomogło, za co bardzo Wam dziękuję.
Ale do rzeczy. Jako że nie jestem mechanikiem (a tylko elektrykiem), mam problem z nazwaniem części, której poszukuję. Jest w karoserii od drzwi obecnego kierowcy (lewa) pod takim srebrnym półkolem (półpierścieniem). Zresztą po obu stronach chyba jest, ale mi się popsuło ta z lewej. Taki czarne małe urządzonko, które steruje chyba światłem wewnętrznym. O ile dobrze wiem, powinno być ono w kształcie litery L, krótszą końcówką do góry, a u mnie jest urwane i wystaje sam kikut. Szukałam pod "wyłącznik, przełącznik, drzwiowy, sterujący oświetleniem wewnętrznym" i kilka kombinacji - bez skutku. Podpowiedzcie, proszę, nazwę i ewentualnie gdzie mogę to znaleźć (opierałam się głównie na Allegro). A i czy może być od innej marki/modelu/serii, będę wdzięczna za jakiekolwiek podpowiedzi.
Z pozdrowieniami
Agata
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lut 28, 2009 22:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No właśnie, mam wątpliwości bo też szukałam pod "wyłącznik krańcowy" - teoretycznie pasuje, ale nie mam tego rozebranego (jeszcze) i widzę tylko uszkodzoną końcówkę, która wystaje. Być może to to, dlatego pytam czy ktoś z opisu działania i umiejscowienia może mi potwierdzić. Bo jak już rozebrać to tak żeby założyć sprawne...Ale trzeba wiedzieć CO i czy może być jakiś (jaki?) zamiennik gdybym TEGO nie dostała Stąd postanowiłam zapytać Ekspertów
fearless [Usunięty]
Wysłany: Sob Lut 28, 2009 23:08
Tak - to na 100% to Pozdrawiam. a kupić można tam gdzie dał link giewu TomaTeam
kurde gdybym przeczytal to wczesniej, bo bylem dzis akurat przy swoim(jest na czesci), to bym odkrecil i wyslal nawet gratis
niestety nie wiem kiedy bede znowu
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Andrew daj znać jak będziesz znowu przy swoim R, bo potrzebuję jeszcze na tył, może się zgramy Przyznam, że mam kłopociki ze znalezieniem używanego z R bądź Hondy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum