Wysłany: Pią Mar 06, 2009 20:56 [R216 Coupe 1996r.] zmiana wnętrza na polifta
Witam!
Czy dużo zabawy jest ze zmianą wnętrza na "poliftowe" w Roverku Coupe? mój jest z 1996r. wnętrze jst takie jak w normalnej 200 prawda? poza boczkami drzwi i wykończeniem tyłu jakieś wskazówki?
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
SPAMU¦
Wysłany: Pią Mar 06, 2009 20:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 67 razy Dołączył: 13 Lis 2001 Posty: 1096 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Pią Mar 06, 2009 21:35
już kiedyś się pojawiło takie pytanie. Nikt tego jeszcze u nas nie robiła ale widziałem na angielskich stronach 220 turbo coupe z nowym wnętrzem. dasz radę, jak trzeba będzie podłożysz gdzieś kawałek płaskownika czy cuś
przejżałem RAVE'a i wygląda na to, że wyloty dmuchawy mniej więcej pasują, palen nawiewów chyba też Kłopot może być z licznikiem i guzikami bo przedlift ma przyciski od awaryjek, halugenów koło licznika a polift na konsoli centralnej. A licznik jest od K-serii, a pewnie stary nie pasuje do nowej deski...
Obejżałem foty okładnie i obeszło by się chyba bez zmiany boczków, bo mają takie samo wycięcie jak te poliftowe. Cena jest zachęcająca, bo można kupic deskę za ok 150zł i 50zł za tunel środkowy.
Na allegro jest Coupe z nowym wnętrzem i super to wygląda, bardzo mi sie podoba....I nie wierze, że angolom chciałoby się robić jakieś wynalazki, pewnie poszli na łatwiznę...oby
samo rozmieszczenie przelacznikow to pewnie pikus,
zawsze przy takich przeróbkach wyskakuja niespodziewane problemy, ktore trzeba rozwiazac,
ale skoro nowa deske fabrycznie upchneli do kanciaka, to sprawa nie powinna byc trudna,
podejzewam, ze w trakcie prac moze sie okazac, ze potrzeba troche wiecej czesci niz sama deska i panel srodkowy
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
czy znowu taka rzeźba to nie wiem oglądałem to wszystko dokładnie i mocowania "chyba" pasują. Muszę dopaśc kogość z 200 okrąglakiem to wsio obejżę w tej budzie wychodziły i takie i takie deski więc może nie będzie źle
na to też zwróciłem uwagę iii chyba nie i w przed i polifcie boczki maja identyczne wycięcie na deskę po przeglądnięciu rave'a problem to chyba centralny wylot nawiewu, bo w mojej jest połozony niżej....zobacyzmy zresztą
z angielskim nie mam problemów więc wsio ok, wielkie dzięki!
Hehe ja tak sobie poprostu głośno myślę jak się to da zrobic w miare tanio to może się za to wezmę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum