Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Na stacji diagnostycznej dowiedzialem sie, ze mam do wymiany gorne przednie sworznie. Chetnie zamowilbym je z Toma Teamu, ale nie wiem czy sa dostepne same czy trzeba caly wachacz. Nie chce meczyc Tomka pytaniami, bo czytalem, ze ma urwanie glowy, wiec wole sie dowiedziec na forum............
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Sty 31, 2011 21:06, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 08, 2009 20:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 28 razy Dołączył: 12 Lip 2007 Posty: 564 Skąd: Wysokie Mazowieckie
Wysłany: Sro Kwi 08, 2009 21:16
michal21dna napisał/a:
Musisz niestety kupić całe wahacze górne, sworznie są nie wymienialne.
Według mnie da się je wymienić. Mam gdzieś nawet jeden wybity ze starego wahacza. Więc pozostaje kwestia dokupienia takiego samego i wbicia go na swoje miejsce.
Niemniej jednak nie wiem czy gra warta świeczki... Lepiej chyba wymienić całe wahacze....
_________________ Hasła są jak majtki. Nie zostawiaj ich w miejscu, w którym inni mogą je zobaczyć, zmieniaj je regularnie ...i lepiej nikomu nie pożyczaj.
Witam,ja wymieniałem dwa sworznie,z lewej i prawej strony.Kupiłem w sklepie motoryzacyjnym bez problemu.Z wybiciem nie było większego problemu,zakładałem nowe na prasie ,jeżdżę na nich już rok jest wszystko ok.Pozdrawiam
[ Dodano: Czw Kwi 09, 2009 15:46 ]
Są do kupienia na Allegro
Niemniej jednak nie wiem czy gra warta świeczki... Lepiej chyba wymienić całe wahacze....
No właśnie tak mi się kojarzyło, ale ... ja bym nie kombinował i wymienił całość
Dokładnie.
Sworzeń to z 60 zł i kupa roboty, a za cały wahacz płaciłem ostatnio 120 zł, a podobno na alledrogo pojawiają się nawet po 100 zł.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
nie wiem czy sa dostepne same czy trzeba caly wachacz
Są w pełni wymienialne i do kupienia bez problemu. Ja jednak nie bawiłem się w wymianę sworzni, bo cały nowy wahacz DENCKERMANNa kupiłem za niecałe 80zł na allegro. Żadnych problemów.
_________________ Lincoln Continental `77 *** M-B 320E *** M-B E500
Pomógł: 63 razy Dołączył: 10 Sie 2007 Posty: 1453 Skąd: Busko-Zdrój
Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 10:41
Ja wymieniałem sworzeń wczoraj. Kosztował z wysyłką 50zł. Kolego, potrzebna będzie prasa... Podadziliśmy sobie z tatą i bratem, młotkiem (raczej ciężkim), ale jest męczenia...
Nie wiem czy nie lepiej kupić cały wahacz. Na allegro można wychaczyć już za ok. 70zł.
_________________ >lepiej głupio zapytać, niż mądrze coś spie....lić<
Nie wiem czy nie lepiej kupić cały wahacz. Na allegro można wychaczyć już za ok. 70zł.
Lepiej.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Znalazlem na allegro cale wachacze po 69zl. Czekam na przesylke.
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Pomógł: 28 razy Dołączył: 12 Lip 2007 Posty: 564 Skąd: Wysokie Mazowieckie
Wysłany: Sob Kwi 11, 2009 19:27
pereziu napisał/a:
Znalazlem na allegro cale wachacze po 69zl. Czekam na przesylke.
Tylko z tymi częściami na allegro to też trzeba z dystansem. Ja ostatnio kupiłem wahacz do R600 i okazało się, że rozstaw wąsów o 1cm szerszy niż u mnie....
_________________ Hasła są jak majtki. Nie zostawiaj ich w miejscu, w którym inni mogą je zobaczyć, zmieniaj je regularnie ...i lepiej nikomu nie pożyczaj.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum