Witam
Przeszukałem forum i uzyskałem jednoznaczna odpowiedź że nie da się założyć do Rovera 75 radia typu 2-DIN, ale czy faktycznie???
Głównym problemem jest głębokość i niestety standardowo wynosi ok 100 mm dla radia 2-DIN.
W przypadku 1-DIN to nie ma problemu bo radio omija białe pudełko, które znajduje sie za radiem. I to właśnie te pudełko zajmuje ważną przestrzeń dla radia 2-DIN.
Nie mam pojecia co to jest ale czy stałoby się coś gdyby je przesunąć do góry, nad nowym radiem.
Owe pudełko łatwo się wyciąga, podpięta jest do niego wiązka kabli i można je zamocować w inny, łatwy sposób wyżej. Pozostaje jeszcze uchwyt tegoż pudełka, który niestety trzeba bedzie po prostu wyciąć. Tak naprawdę to jeszcze nie przyglądałem się temu uchwytowi, może da się go odkręcić, teraz jeszcze nie wiem.
Posuniędcie drastyczne ale po zabiegu otwierają się zdecydowanie większe możliwości stosowania kombajnów multimedialnych typu 2-DIN z ekranami 7"
Czy takie rozwiązanie jest mozliwe???
Pozdrawiam
Krzysztof
Ostatnio zmieniony przez apples Nie Cze 12, 2011 22:45, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Gru 17, 2008 23:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 31 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 381 Skąd: ANGLIA
Wysłany: Czw Gru 18, 2008 23:30
Witam,da się na 100%,znam jeden sklep w londynie gdzie mają ramki na 2-DIN do R75,cena nie jest niska bo wołają 100 funciaków ale nie znajdziesz tego prawdopodobnie taniej i jest to znikomy towar na rynku.(sama prawda )
[ Dodano: Czw Gru 18, 2008 23:31 ]
Siwus 181-jakie pudełko albo już śpie albo mam kłopoty z myśleniem heh
_________________ HMMM czy dobrze zrobiłem???...Tak!-ale i tak chcę z powrotem Land Rovera
nie prosciej przebic rake 1din jak w linku ktory podalem?? jakbys mial ramke na 1 din i nie zalezalo Ci bardzo na czasie to bylbym w stanie przerobic Ci ja pod dany wymiar.
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
Pomógł: 31 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 381 Skąd: ANGLIA
Wysłany: Pią Gru 19, 2008 19:25
Siwus 181,prawdopodobnie jest to moduł do sterownia funkcji radia z koła kierownicy,Sprawdz czy po odłączeniu działają guziczki na kole (przypomne że do każdej firmy i modelu radia są rużne moduły...naszczęście są )pozdro...
_________________ HMMM czy dobrze zrobiłem???...Tak!-ale i tak chcę z powrotem Land Rovera
Do MICHONE
Tak byłoby najłatwiej, ramka 1-DIN i nic nie trzeba kombinować. Nawet wiem gdzie można w Polsce kupić taką oryginlaną ramkę 1-DIN do Rovera. Mógłbym włożyć każde zwykłe radio ale..., gdzie tu frajda z tworzenia super multimedialnego zestawu.
Jednak twiedzę że trzeba iść z postępem technicznym i szukać lepszych rozwiązań a taka multimedialna stacja dla mnie byłaby najlepszym rozwiązaniem. Jesli ramki są po 100 funtów, to nie ma problemu. W styczniu będę wracał do pracy autem i bedę przejeżdżał obok Londynu. Zajechałbym do tego sklepu i po sprawie. Dalsze montowanie zestawu to czysta przyjemność i łatwizna.
Jesli możesz to podaj proszę namiary na ten sklep
Siwus 181,prawdopodobnie jest to moduł do sterownia funkcji radia z koła kierownicy,Sprawdz czy po odłączeniu działają guziczki na kole (przypomne że do każdej firmy i modelu radia są rużne moduły...naszczęście są )pozdro...
Dzięki Ci, jeśli będzie okazja sprawdzę i dam znać.
Do MICHONE
Tak byłoby najłatwiej, ramka 1-DIN i nic nie trzeba kombinować. Nawet wiem gdzie można w Polsce kupić taką oryginlaną ramkę 1-DIN do Rovera. Mógłbym włożyć każde zwykłe radio ale..., gdzie tu frajda z tworzenia super multimedialnego zestawu.
Jednak twiedzę że trzeba iść z postępem technicznym i szukać lepszych rozwiązań a taka multimedialna stacja dla mnie byłaby najlepszym rozwiązaniem. Jesli ramki są po 100 funtów, to nie ma problemu. W styczniu będę wracał do pracy autem i bedę przejeżdżał obok Londynu. Zajechałbym do tego sklepu i po sprawie. Dalsze montowanie zestawu to czysta przyjemność i łatwizna.
wolisz zaplacic 100 funciaków?? przecierz napisalem ze wystarczy kupic ramke 1 DIN i ją przerobic pod dwa din albo pod niewymiarowe....
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
Do MICHONE
wolisz zaplacic 100 funciaków?? przecierz napisalem ze wystarczy kupic ramke 1 DIN i ją przerobic pod dwa din albo pod niewymiarowe....
gdzie dostane orginalna ramke???? i jak ja przerobic??? znacie kogos??? wlasnie zastanawiam sie mocno nad kumpnem radia 2DIN zeby miec juz navi i wszystko...i jak jest z kostkami czy wszystko bedzie pasowac??? nooo i jeszcze jak to jest z subwoferem???czy bagażnik jest mocno wygłuszony
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum