Wysłany: Sro Mar 11, 2009 16:59 [R75] Problem z Immobilizerem !!
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Hej
Jestem kobieta wiec nie bardzo sie orientuje w takich sprawach ale moze udalo by mi sie naprawiac samej ta mala usterke.
Historia tego problemu wyglada w nastepujacy sposob Otóż mialam dwa kluczyki z immobilizerem , jeden mi skradziono razem z torebką na imprezie , ten pierwszy byl w 100% sprawny, został mi drugi ktory odpali raz za 5 raz za pierwszym razem, chodzi o to ze nie kreci tak jak sie to mowi tylko zlapie albo nie , wymienilam baterie w kluczyku ale to nic nie pomoglo , pewien Irol powiedzial mi za naprawe tego 300 Euro wiec mu slicznie podziekowalam.
Jezeli jest jakis sposob na naprawe tego malego problemu to prosze o Pomoc
Z gory wielkie dzieki
Pozdrawiam
Kasia
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Gru 10, 2010 20:22, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 11, 2009 16:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
To nie wygląda na problem z immo. Tylko z akumulatorem, bądź czujnikiem położenia wałka, układem paliwowym.
Zapomnialam dodac ze jak mialam jeszcze ten pierwszy kluczyk to wszystko chodzilo OK osoba od ktorej kupywalam autko powiedziala ze jest cos nie tak z drugim kluczykiem,ale nie umial sprecyzować dokladnie o co chodzi jak to Irole
Wiec wina stoi po stronie tego kluczyka, z pierwszym kluczykiem nie mialam tego problemu nigdy, tylko z tym sa jakies problemy..
Ale dziekuje slicznie za odpowiedz
Pozdrawiam
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Jak wymieniałaś baterie to prawidłowo programowałaś pilot?
Przy zamykaniu pilotem nie masz "piknięć"? Dioda alarmu działa jak powinna?
Hej
Przed wymiana baterii problem byl podobny, myslalam ze wymiana cos pomoze , wiec to nie jest przyczyna mojej udręki....
Dzieki ze odpisales i pomogles
Wysłany: Sob Mar 21, 2009 14:13
w roverze 75 immobilaizer jest rozwiazany podobnie jak w bmw . jest w kluczyku transponder . ktorego czyta cewka przy stacyjce. wiec prawdopodobnie jest uszkodzony transponder lub uklad immo- jesli wczesniejszy klucz dzialal stawiam na transponder. A nie lata w srodku kluczyka nic? (transponder) jesli uklad nei przeczyta kluczyka nie zakreci wcale rozrusznikiem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum