Wysłany: Sro Lip 30, 2008 00:29 [R618] Samodiagnostyka - sil i SRS nie mrugają
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1996
Witam,
mam pytanie odnośnie samodzielnego sprawdzania kodów błędów.
Zwarłem złącze serwisowe, włączyłem zapłon w stacyjce i zamiast błysków ikonki świecą cały czas - chodzi mi tu o ikonki silnika i SRS.
Spodziewałem się z instrukcji, że któraś z nich (a raczej ta od ABSu) będzie migać numer błędu a tu lipa.
Czy ktoś wie w czym jest problem?
P.S.
Sprawdzałem błędy bo od jakiegoś czasu systematycznie po paru minutach od uruchomienia silnika włącza mi się ikonka ABS'u.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 29, 2011 19:35, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lip 30, 2008 00:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
slav, przejdź do strony klubowej i wyszkuaj Sprawdzanie błędów domowymi sposobami... Kod błedu mrugac Ci będzie check engine, a jeśli zapala się ABS to znaczy że któryś czujnik przy kole nie styka...
Caly czas swieci mi sie check engine i od wymiany aku srs
Probowalem sprawdzic i skaskowac bledy tych kontrolek ale gdy mostkuje kostke od strony pasazera,przekrece zaplon to nic kontrolki jak sie swiecily tak swieca
Gdy od strony kierowcy chce skasowac bledy http://serwis-tv.com/programowanie.html , zmostkuje kostke i jest to samo czyli nic , zupelna cisza. Prosze o pomoc !
Ostatnio zmieniony przez djkrysztof Pon Lut 20, 2017 14:57, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum