Wysłany: Nie Mar 22, 2009 09:24 Jak naprawic uszkodzona wanne?
Upadl mi ciezki przedmiot do wanny plastykowej i wybil dziure tz wygniotl, ale wanna przecieka. Czy sa jakies specjalne kleje? Mysle o jakims dwuskladnikowym ale co z kolorem? Ma ktos jakies propozycje?
_________________ --== "Z mądrym człowiekiem to i pogadać ciekawie." ==-- Fiodor Dostojewski
SPAMU¦
Wysłany: Nie Mar 22, 2009 09:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Może spróbuj biały silikon, a potem na palec toszke płynu do naczyń, i to placen wyrównać, płyn do naczyń spowoduje, że slikon nie będzie się przyklejał do placa o bedzie można go formować. To jest prowizorka ale ja miałem taką dziurę w zlewie i już tak jest 3 lata. Nie wiedać tej dziury nie przecieka, wiec jest ok.
Ale silikon o takim kolorze? Bialy za jasny jest - widac bardzo. Ja wlasnie tak zrobilem prowizorycznie, zeby mozna sie umyc ale przylozylem folie polipropylenowa. Kiedys byl taki klej Distal o podobnym kolorze ale tu nie dostane. :-(
_________________ --== "Z mądrym człowiekiem to i pogadać ciekawie." ==-- Fiodor Dostojewski
Mój ojciec naprawiał kiedyś dziurawą łódź. Są takie specjalne siatki i do tego żywica epoksydowa (chyba tak się nazywa). Gdy to stwardnieje, trzeba wyrównać drobniutkim papierem i pomalować. Do regeneracji wanien są specjalne farby. Może być spray lub z pędzelkiem. Nie wiem jak z dobieraniem koloru, może są różne odcienie?
_________________ Pozdrawiam wszystkich miłośników ROVERków!
Nazwy też nie pamiętam, ale w sklepie trzeba poprosić o coś do regeneracji wanny i powinni dać. Za chwilę jadę do rodziców, to sprawdzę czy może mają jeszcze puszkę z jakąś resztką, bo jakiś czas temu malowali starą wannę.Wieczorem dam znać, czy coś znalazłam
_________________ Pozdrawiam wszystkich miłośników ROVERków!
Ale to chyba do stalowych/żeliwnych/blaszanych wanien malowanych emalią.
Chyba najlepszy sposób to włókno szklane (zestaw do łatania karoserii).Załatać/zasmarować dziurę tym klejem co w zestawie jest,potem szlifować na gładź papierem ściernym a co do farby to nie wiem jaka się tego chyci...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum