Nigdy nie mialem Clariona wiec nie wiem jak gra ale tu ma to chyba nie jest to tak wazne bo nie ma wejscia na CD,wiec z MP3 jakosc bedzie srednia na jednym i drugim.Ten Alpine to radyjko zrobione bardzo pod IPoda i jesli go masz to bedzie lepszy wybor,sam wlasnie zmienilem radyjko na Alpine CDE9880R,ale mialem na oku IDA-X305,bo fajny wyswietlacz ma,tylko jak nie podlaczony jest z IPodem to juz nie jest taki fajny bo nie wyswietla za wiele,poza tym fajnie czasem wrocic do sluchania orginalnych CD,mozna uslyszec roznice.Zmienilem z JVC KD-G821 i na prawde na MP3 nie ma roznicy na CD juz jest.Kup co tansze jesli wyglad Ci odpowiada.
Pomógł: 11 razy Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 354 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto Mar 17, 2009 19:30
Dzięki,
jak macie jeszcze jakieś pomysły na radyjka do kwoty mniej więcej 700 zł to proponujcie , będę wdzięczny.
Ja aktualnie ma w swoim aucie Alpine 9881R i gra to pięknie tylko niestety nie ma wyjścia USB/kart SD . Strasznie mnie to wkurza bo mam już czasami dosyc wypalania tych płyt , które do tego jeszcze się rysują . "Patyk" czy karta SD są o wiele wygodniejsze w użytkowaniu.
Armandoo, za moją Alpinkę CDA-9884 zapłaciłem 770zł. Upolowałem, co prawda Czyta mp3 i ma wyjście na USB (na kablu, a nie wystające z radia). Kart SD niestety fabryka nie dała. Ale i tak korzystam prawie wyłącznie z kompaktów.
Ja Ci polecę Clariona DXZ778RUSB lub 788. Nowe najtaniej widziałem w MM za 800zł. Dźwięk jest rewelacyjny - ciepły i naturalny ale jednocześnie nie mulący (ten model uchodzi za jeden z najtańszych z zacięciem audiofilskim). Miałem w MG 4 różne radia, ale to jest zdecydowanie najlepsze. Na dodatek ma regulowane opóżnienia dla każdego kanału, jak również aktywną zwrotnicę - można zrobić np. bi-amping bez pasywnych zwrotnic.
Pomógł: 11 razy Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 354 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto Mar 17, 2009 21:24
Na tą chwilę wiem już , że :
1. Proponowany przez mnie Clarion FB289rbt - ODPADA ! On nie przewija utworów , słuchanie setów makabra !
2. Proponowany przez wild_weasel Alpine CDA-9884 - ODPADA ! To radio jest identyczne jak mój obecny 9881R , różni się właściwie USB i chciałbym coś nowego , opatrzył mi się choć przyznaję ,że gra wyśmienicie.
3. Proponowany przez marcinmarcin Clarion DXZ778RUSB lub 788 - JEST MEGA DROGI , w necie jest wszędzie dobrze powyżej 1000 zł , ale radio jest konkretnie pojechane tylko trochę duży pierdo.... w tych guzikach , trochę ich za dużo
Jak 9881R gra wyśmienicie, to przeżyjesz szok jak posłuchasz Clariona . Jak słuchałem w MM to dużo lepiej od 9881R grał kenwod wdc341(lub jakoś podobnie) od niego dużo lepiej z kolei zagrał clarion 578, a tego z kolei zabił 778... A obsługa 778 jest wbrew pozorom całkiem przyjemna, tylko wygląd trochę kontrowersyjny...
Nie szukaj w necie, tylko przejedź się do MM - mieli go niedawno w promocji za 800...
Jak 9881R gra wyśmienicie, to przeżyjesz szok jak posłuchasz Clariona . Jak słuchałem w MM to dużo lepiej od 9881R grał kenwod wdc341(lub jakoś podobnie) od niego dużo lepiej z kolei zagrał clarion 578, a tego z kolei zabił 778... A obsługa 778 jest wbrew pozorom całkiem przyjemna, tylko wygląd trochę kontrowersyjny...
Nie szukaj w necie, tylko przejedź się do MM - mieli go niedawno w promocji za 800...
lepiej w Twoim odczuciu nie kazdy trawi neutralnosc alpinek
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Sty 2009 Posty: 146 Skąd: Dobre
Wysłany: Sro Mar 18, 2009 21:56
chciałbym mieć nakamichi ... michone,
jeśli chodzi o radia jak i głośniki to wyznacznikiem powinien być gatunek muzyki jaki ma być odtwarzany najczęściej
chciałbym mieć nakamichi ... michone,
jeśli chodzi o radia jak i głośniki to wyznacznikiem powinien być gatunek muzyki jaki ma być odtwarzany najczęściej
nakamichi jest fajny ale dopiero od 40z bo 35z nie zachwyca, ja mialem 45z i dla mnie miodzio. Niestety wyszly zareczyny i sprzet musialem sprzedac . Jednak nie wszystkim podchodzi taki bardzo, ale to bardzo naturalny dzwiek.
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum