Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Proszę o pokazanie na fotkach, gdzie znajduje się czujnik temp.płynu , mam zamiar go sprawdzić, bo mam problemy z wentylatorem - nie włącza się ,mimo że temperatura wzrasta , patrzyłem też przy włączonej klimie i nic. chyba że ma ktoś jakieś inne sugestie. Na razie mogę jeździć , tylko nie mogę stanąć w jednym miejscu na dłużej .
_________________ '' ŁASKAWOŚĆ ZBRODNIĄ JEST , JEŚLI OSZCZĘDZA NIEPRAWOŚĆ ''
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 18, 2013 15:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wentylator do ściągnięcia i sprawdzenia jak wyglądają szczotki i komutator, to ta lepsza opcja a ta gorsza to nowy wentylator. koszt w TomaTeam ok 1600 zł. jeżeli Ci się nie włącza przy klimie to ewidentnie jego wina. poszukaj na forum bo było trochę tych tematów o wentylatorze.
Pierwszy bieg uruchamia się przy 100 stopniach bądź przy klimie. Sprawdź czy przy bodajże 106 stopniach wiatrak startuje. Przy 106 powinien włączyć się 2 bieg
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Wysłany: Czw Kwi 18, 2013 17:59
jarztom napisał/a:
roszę o pokazanie na fotkach, gdzie znajduje się czujnik temp.płynu ,
http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=54757
tylko , że to sterownik silnika( ECM )włącza poszczególne biegi wentylatora.Wentylator nie włącza się na żadnym biegu ?
Jak czujnik jest walnięty to ECM pracuje na danych domyślnych , wentylator na 3 biegu ,wskaźnik jest na max lub min i jeszcze inne objawy.
roszę o pokazanie na fotkach, gdzie znajduje się czujnik temp.płynu ,
http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=54757
tylko , że to sterownik silnika( ECM )włącza poszczególne biegi wentylatora.Wentylator nie włącza się na żadnym biegu ?
Jak czujnik jest walnięty to ECM pracuje na danych domyślnych , wentylator na 3 biegu ,wskaźnik jest na max lub min i jeszcze inne objawy.
Wentylator nie działa, nawet przy wysokiej temperaturze
_________________ '' ŁASKAWOŚĆ ZBRODNIĄ JEST , JEŚLI OSZCZĘDZA NIEPRAWOŚĆ ''
jeżeli bezpieczniki dobre i dalej nie startuje przy klimie to wentylator padł, bo jak włączysz klime i nie działa 1 czy 2 bieg to i tak po chwili załączy się 3 bieg a jeżeli i on nie reaguje to lipa. ja miałem u siebie went. 3 biegowy i wiem jak to jest. działał mi tylko 3 bieg i jak klima startowała to po kilku pstrykach wiatrak tez działał tylko, że na 3 biegu i tak popracował i przestawał aż nie padł mi całkiem i go wymieniłem na nowy z UK za 900 zł.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum