hubosza87, ustawienie gniazda jest bez znaczenia - najważniejsza jest ilość pinów. Ja też stary miałam inny niż ten, który mam teraz (inny kształtem), ale jak miałam 5-pinowy tak nowy musiał być taki sam.
[ Dodano: Czw Kwi 02, 2009 20:56 ]
Piny czyli te druciki a raczej wąskie blaszki we wtyczce. Ale to pewnie wiesz... Napisałam na wszelki wypadek...
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Sty 2009 Posty: 146 Skąd: Dobre
Wysłany: Czw Kwi 02, 2009 21:27
pytanie skąd wziąć w takim razie odpowiednią kostke, ewentualnie jak ją przerobić bo już zamówiłem ten krokowiec (myślałem że bedzie bez problemu pasował)
hubosza87 ja pierwszy silniczek kupiłam zły. Z czterema pinami. Ale sprzedawca przyjął go z powrotem. Najpierw poczekaj na krokowca. Z tego co mówił mój mechanik jak ilość pinów się zgadza to choćby kształt był inny to można go zamontować. Natomiast kostki chyba nie przerobisz... Chyba, że mądrzejsi ode mnie się wypowiedzą i mają na to jakiś sposób.
No to na razie się nie denerwuj. Poczekaj na niego, a jak się się niecierpliwisz to zadzwoń do sprzedawcy. Powinien wiedzieć ile było pinów w tym, który do Ciebie wysłał. Albo niech zajrzy do kostki to zobaczy ile jest otworów. A po wymianie krokowca autko będzie śmigać aż miło!
hubosza87, jak nie będzie Ci pasować to daj znać poszukam u siebie bo mam na pewno wtyczkę z przewodami, obetniesz starą wtyczkę i dolutujesz sobie nową.
&%$@&%$!!!
Możesz oddać? Nie wiem czy to ma znaczenie, ale ja bym kostki nie przerabiała. Z jakiegoś powodu w Twoim aucie ma być 5. Nie wiem na co to może mieć wpływ, może na nic, ale żeby się potem nie okazało, że albo auto więcej pali, albo nie tak przyśpiesza. W końcu to krokowiec...
sterowanie silnikiem krokowym to nie jest coś co można sobie przerobić ucinając kabelki
pewnie krokowiec z 3ma pinami jest troszkę inaczej sterowany niż ten z pięcioma, tutaj komputer musi wysłać impuls na kolejną cewkę silnika zachowując odpowiednią kolejność i częstotliwość
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum