Pomógł: 11 razy Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 354 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon Mar 30, 2009 14:58 [R400/45/ZS] Nie działają światła cofania
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam,
właśnie wróciłem do domu i mam ochotę spalic swojego ZSa
Ale jestem wściekły ....
Od jakiegoś dłuższego czasu nie zapalają mi się światła cofania. Ciągle przekładałem to i zapominałem aż w końcu wczoraj prawie bym rozbił autko co zmobilizowało mnie do wzięcia się za to.
Po tej scenie stwierdziłem , że czas najwyższy to zrobic. Myślałem sobie , pewnie żarówki się przepaliły i tyle. Minuta roboty i po kłopocie.
Dziś zaglądam i okazuje się , że żarówki dobre. Długo nie myśląc zajrzałem do bezpieczników ale te też wyglądały na dobre. Sam już nie wiem o co chodzi ?
Doklejam zdjęcie kartki od bezpieczników / wskażcie , który jest od świateł cofania bo może zły sprawdzałem choć nie wydaje mi się.
Ale , żeby nie dosc tego to sprawdzenie tego zajeło mi sto godzin i nerwów.
Bo po raz kolejny mój samochód mi coś ukradł i to doprowadziło mnie do wscieklizny.
Ostatnio ukradł mi kluczyk od skrzynki pocztowej kiedy oczywiście był mi najbardziej potrzebny , pomijam miliony monet , gum do żucia i innych małych ale ważnych rzeczy.
Dziś kiedy chciałem sprawdzić bezpieczniki oczywiście musiał mi ukraść to małe plastikowe cholerstwo do wyciągania bezpieczników
Wszystkie te przedmioty wpadają między fotel a podłokietnik i do dziś ich nie znalazłem. Wyciągałem dywaniki , fotel przesuwałem na wszystkie sposoby , grzebałem drutem itp... I NIC, OCZYWIŚCIE NIC NIE MA !!
Chyba kłania się odkręcanie fotela bo mam już dosyc
POZDRAWIAM
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Mar 15, 2011 21:00, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 30, 2009 14:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
czujnik kosztuje naście w porywach dwadzieścia parę złych, więc naprawa raczej nie ma sensu...
jeśli chodzi o wymianę, to po prostu trzeba wykręcić stary i wkręcić nowy, ale zależnie od tego jaka masz skrzynię będzie w różnych miejscach...
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Pomógł: 29 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 423 Skąd: Zachodniopomorskie
Wysłany: Wto Mar 31, 2009 07:31
1. Nie kupuj na razie czujnika
2. Zlokalizuj położenie czujnika w skrzynii
3. Odepnij kostkę elektryczną
4. Zewrzyj styki
5. Włącz zapłon
6. Zobacz czy świecą lampy cofania
Jeżeli świecą to kup nowy czujnik. Jeżeli nie to musisz szukać dalej usterki.
Jesli okaze sie ze to czujnik, to mam taki ale od skrzyni R65 (Ty masz pewnie PG1), wiec nie wiem czy bedzie taki sam jak u Ciebie. W kazdym razie moge Ci go oddac, a ze mieszkam prawie w markach to mysle ze nie bedzie problemu sie ustawic .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum