Wysłany: Czw Kwi 16, 2009 11:20 Prośba do forumowicza z Konina lub okolic
Mam ogromną prośbę do forumowiczów z Konina / okolic Konina / bywających w Koninie.
Otóż potrzebuję z Konińskiego Okręgowego Związku Żeglarskiego zaświadczenia potwierdzającego wydanie patentu żeglarza jachtowego.
Nie chciałbym jechać 2x100km nadaremno, bo może się okazać, że jednak patent został wydany przez inny OZŻ.
Czy jakaś życzliwa osoba mogłaby wdepnąć do tego biura (niekoniecznie w godzinach otwarcia - może ktoś tam przebywa także w innych porach) i pomóc mi załatwić zdalnie formalności?
Na początku ustalić numer telefonu (z biura numerów jest głuchy), dowiedzieć się, czy faktycznie biuro jest otwarte tylko w takich godzinach jak na stronie (tzn. 1 godzina tygodniowo...); czy figuruję w tamtejszym rejestrze; co należy zrobić, żeby uzyskać takie zaświadczenie bez stawiennictwa osobistego.
Ktoś pomoże? W zamian za dobre słowo i piwko na zlocie
_________________ It's all right...
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 16, 2009 11:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
będę w koninie w przelotem w tą sobotę i powrót w niedzielę. Może mógłbym podjechać, ale będę miał mało czasu więc musiałoby być wszystko gotowe, tylko wchodzę odbieram i wychodzę.
Mam tam znajomego, którego będe właśnie odwiedzał przejeżdżając, ale kolega pracuje w Poznaniu więc może nie mieć czasu tym się zajmować. Więc tutaj również zalecane aby wszystko było ustalone jeżeli kolega miałby podjechać np dzisiaj albo jutro wieczorem, ale to z poświadczeniem odbioru pewnie się nie uda.
No właśnie w tym problem, że nie wiem NIC: u kogo, za ile, ile to trwa, kto się musi podpisać, itd. Właśnie tego trzeba by się dowiedzieć w szanownym OZŻ
Może kolega maciej przypadkowo ma tam jakichś znajmowych?
kiedyś odbierałem patent siostry w Poznaniu i pamiętam, że tam też były dziwne jazdy związane z godzinami otwarcia. Tylko 2h otwarte jeden dzień w tygodniu. Jako rodzina chyba wystarczył mój dowód i pokwitowanie odbioru.
Wild_weasel czy to bardzo pilne, bo moge sie podjac tego zadania ale dopiero w ponie-dzialek,tj.20.04.2009r, daj znac jak ktos nie zalatwi tego wczesniej. Jezeli bedzie to aktualne jeszcze w poniedzialek to poprosze o Twoje dane chronione przez ustawe o ochronie danych osobowych, ktore beda niezbedne do dokonania opisanych przez Ciebie ustalen.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Już śledzę ten wątek, ale na razie nic nie wymyśliłem.
Spróbuj zadzwonić tam:
Klub Żeglarski przy Kopalni Węgla Brunatnego "Konin" S.A.
62-506 Konin, ul. Ślesińska 42
0-63 247 55 24
Z tego co wyczytałem, to w tym klubie działa sekretarz zarządu KnOZŻ Marek Berliński - może to jakaś droga.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Wzięty ze strony KŻ kopalni z ogłoszenia nt. wyjazd na Targi Wiatr i Woda.
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Hehe... Jak się uda, to będzie kolejny przykład, że wujek Google rządzi.
http://ozz.kalisz.pl/inde...id=27&Itemid=54
Są maile do wszystkich - zacząłbym od sekretarza, a jak nie on, to Członka Zarządu - Przewodniczącego Okręgowej Komisji Szkolenia.
Co lepsze, od jednego z tych ludzi dostałem ostatnio propozycję pracy jako instruktor - nie znamy się, ale figuruję na jednym z portali "społecznościowych" z listą moich uprawnień i mamy wspólnych znajomych.
Tym razem wyprzedziłem Cię Trafiłem na te namiary sam
Patrząc na te nazwiska dochodzę do wniosku, że żeglarski półświatek jest jednak mały...
[ Dodano: Czw Kwi 16, 2009 14:14 ]
I sprawa załatwiona - w przyszłym tygodniu będę miał zaświadczenie nie ruszając się z Poznania
Dobrze czasem zapytać życzliwych ludzi. Dziękuję, chłopaki!
A po co Ci zaświadczenie?
Nie lepiej żeby od razu wystawili nowy patent?
Aaa... Bo teraz to chyba tylko centrala PZŻ w Wawie wystawia, tak?
[ Dodano: Czw Kwi 16, 2009 14:21 ]
wild_weasel napisał/a:
maciej Wiem, co mi chciałeś powiedzieć
Ej, bez przesady - to nie był żaden przytyk, tylko szacun dla wujka Google.
Ja mam łatwiej, bo wiem jak go w żeglarskich sprawach używać, więc z przyjemnością pomagam jak mogę.
Aaa... Bo teraz to chyba tylko centrala PZŻ w Wawie wystawia, tak?
Tylko PZŻ, i właśnie o to cała szopka. Ja się nie obrażam, tylko śmieję
Brt napisał/a:
hmmm w_w czyżbyś się szykował na żeglarski weekend roverkowy
Na roverku wodnym??? Jestem otwarty na propozycje, ale dopiero po 28 kwietnia (czyli w sam raz majówka). A powyższe czynności są bardziej pod kątem pływania w wakacje, żeby potem na gwałt nie szukać kogoś
Heh... Już nie pamiętam kiedy byłem w okręgu w takich sprawach - chyba w 2000 roku jak była wymiana patentów, potem to już załatwiała ta firma, z którą jestem związany, a mors to zawsze był "centralny".
wild_weasel napisał/a:
Ja się nie obrażam, tylko śmieję
Ech... Po ostatnich dyskusjach znów stałem się przeczulony.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum