Wysłany: Czw Kwi 09, 2009 18:47 Felgi roamiar 7 na 15 cali et 35
Witam. Mam okazję kupić felgi w rozmiarze 7 na 15 cali et 35. Zupełnie nie mam do takich spraw wyobraźni. Czy będą pasowały do 416Si '97. Jeśli tak to jakie opony będą pasowały tak, aby to miało ręce i nogi. Szukałem na forum ale nie znalazłem dokładnie takiego przykładu, a nie potrafię wyciągnąć wniosków na podstawie analogi do istniejących postów.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 09, 2009 18:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jeżeli rozstaw śrub jest 4x100mm i średnica otworu centrującego 56,1mm ZTCP to wejdą.
Inną kwestią jest szerokość felgi a co najważniejsze ET. Przy takiej szerokości i takim ET jak felga może wystawać poza obrys błotnika. Zależy również jakie opony założysz.
_________________ -Nigdy nie rozmawiaj z idiotą.
Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.-
Pomógł: 7 razy Dołączył: 11 Mar 2009 Posty: 121 Skąd: Gliwice
Wysłany: Czw Kwi 09, 2009 20:56
Też się zdziwiłem i dlatego wczoraj specjalnie zdjąłem koło żeby sprawdzić jakie fele mam, nie wygląda to źle (może jutro strzelę fotkę z bliska) a plusem jest to że prędkościomierz nie przekłamuje względem GPS-a, max. 2-3 km/h
a ja dzisiaj zalozylem fele 7,5cala na 16 i opony 205 i niedosc, ze auto jedzie jak traktor, to na zakretach przy gwaltownych ruchach kierownice slychac jakies obcieranie czy cos w tylnym zawieszeniu piszczy swiszczy!
No i co najgorsze wystaja piepszone:/ przy et35 i oponie kolegi 185 ona jest naciagana przez co pewnie az tak nie wystaje! jakby dal 195 a na pewno przy 205 wylaziloby jak cholera!
Dalatego ja te swoje sprzedaje i kupic jakies normalne 15calowe
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
wszystko sie miesci, jezdze wlasnie na takich i jest ok. Ten rozmiar jest sporo wyzszy od standardu. Minus to to ze auto troche oslabnie(niewyczuwalnie), a plus to to ze wskazania predkosciomierza beda idealnie sie pokrywac z realna predkoscia i do tego komfort. Ale jesli Twoj R25 jest na standardowym zawiasie, to bedzie wygladal troche jak traktor.
_________________ Don't drink and drive, just smoke and fly
No to panowie, jak sobie zakupie nowe fele 7jx15' z ET 35 i na to opony 195/45 to nie będzie problemów przy skręcaniu w moim R400 i czy nie będą wystawać poza obrys. Pytam się bo chcę mieć 100% pewność po świętach takie zamawiam. Proszę o odpowiedz.
[ Dodano: Pią Kwi 10, 2009 17:39 ] zdenek ty masz ET 35 i widzę że nie wychodzą po za obrys, to przy moich ustawieniach jakie napisałem wyżej powinno być dobrze????
Pomógł: 7 razy Dołączył: 11 Mar 2009 Posty: 121 Skąd: Gliwice
Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 16:59
camaro17
Tył jest delikatnie schowany a przód jest na równo bądź niezauważalnie wystaje, faktem jest że szybko mam zaciaprane boki zaraz za przednimi kołami i myślałem nad chlapaczami, przypominam że opony mam 185/65R15.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum