Witam,
Polecam poniższą stronę, tam znajdziesz opinie użytkowników interesujących Cię opon, opisy, rankingi, itp.. Do 400-ki to 175-tek raczej bym nie zakładał, za wązkie. Ja jeżdżę: letnie - 195, zimówki - 185.. , pozdr...
psamolek nie napisałeś czy masz alusy czy blaszaki
według danych technicznych do diesla powinno się zakładać:
185/65 R14 blaszaki
195/55 R15 alusy
http://www.roverki.pl/article.php?sid=86
zgadzam się z kolegą wyżej że 175 będzie za wąska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Kwi 2009 Posty: 242 Skąd: warszawa
Wysłany: Pią Kwi 17, 2009 11:30
podobno (ja takie zamówiłem, zakładam w przyszłym tyg.) bardzo dobry stosunek cena/jakoś do jazdy zwykłej może trochę szybszej są firestone firehawk sz80 (sz90 mają jeszcze lepsze opinie ale są od 16" w górę robione chyba). ja wziąłem 185/60/R14. zobaczymy jak pójdą ale czytałem o nich trochę i ogólnie są polecane
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Kwi 2009 Posty: 242 Skąd: warszawa
Wysłany: Pią Kwi 17, 2009 12:56
uniroyal są w podobnej cenie albo odrobinę droższe (rallye, rain expert) a rainsport 2 już wyraźnie droższe. Podobno b.dobra opona zwłaszcza na mokrą nawierzchnie, tylko odrobinę miękkie boki więc jeśli ktoś na suchym lubi szybkie zakręty to nie jest perfekcyjna
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum