Pomógł: 10 razy Dołączył: 26 Mar 2009 Posty: 272 Skąd: Sosnowiec
Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 21:18 [R25 2.0 iTD `02] Wskaźnik temperatury
Jak już kiedyś tam wspominałem mam problem z czujnikiem temperatury, gdzie "wskazówka" spadła z "bolca" i muszę ją założyć ale w jakiej pozycji? Dlatego mam prośbę, czy ktoś z użytkowników takiego ruverka może zrobić i zamieścić tu zdjęcie z położeniem wskażnika na zimnym silniku? Chodzi mi o odległość pomiędzy dolną śrubką mocującą wskażnik a dolnym położeniem zakresu temperatury. Będę dźwięczny
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 21:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 21:37
Dzięki! Ale coś mi tu nie pasuje. Dokładnie 2 rzeczy. Po pierwsze na obu zdjęciach silnik jest uruchomiony, więc temperatura mogła się już podnieść A druga sprawa to od czego zależy kolor zegarów? Jedno auto z 2003 ma białe, drugie auto z 2001 czarne, mój kolega ma też z 2001 i ma białe a mój jest z 2002 i ma czarne O co chodzi w tych kolorach?
w 25tkach po małym lifcie w końcówce roku 02 czyli modelowo 03 w górę często występowały białe zegary, też takie mam Czemu kolega miał białe? Według mnie ma niestandardowe, bo z tego co wiem to nie było starszych 25tek z białymi.
A co do wskazówki to bez przesady, podejrzewam że tam są jakieś ząbki więc między jednym różnica będzie spora. A na moje oko to te wskaźniki z aukcji pokazują jak jest naprawdę. Klekot jak już zapewne wiesz długo się grzeje
Jak chcesz mogę Ci jutro rano pstryknąć fotkę i wkleje
Wysłany: Pon Kwi 20, 2009 08:27
Wacku! Po ostatniej wizycie u znajomego mechanika lista elementów które są w bardzo dobrym stanie jest baaardzo długa
Ja pytam tylko o tych kilka problematycznych kwesti, które znalazłem w moim rovku
Nie wiem jak w 25 ale w 200 masz tak ze silnik mozesz miec rozgrzany tak jak powinnien byc a dopiero po przekreceniu kluczyka wskazówka się podniesie to odpowiedniego poziomu
_________________ Bo fruwać jest generalnie nieroztropnie, więc nie pijcie przy otwartym oknie!
moim zdaniem wskaznik paliwa itp itd w roverkach to troche porazka. Czasem mam tak ze dam w mu mocno w kosc przykładowo drugi i 5 tysiecy rpm trojka to samo i wskaznik mi spada a za 5 min znowu jest w tej samej pozycji no ale to już sie przyzwyczjaiłem
_________________ Bo fruwać jest generalnie nieroztropnie, więc nie pijcie przy otwartym oknie!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum