Witam,
ostatnio naszło mnie troszkę na stopniowy 'tuning' mojego Roverka. Kupiłem siatkę aluminiową, żeby zastąpić starą blachę w zderzaku, która jest troche wysłużona i psuje wizerunek autka. Dostałem bardzo duży arkusz i pomyślałem, że może udałoby się ją włożyć też do grilla? Zamówiłem właśnie nowy grill do swojego Cabrio i na nim będę pracował.
Na YouTube znalazlem filmik http://www.youtube.com/watch?v=6yX6HzTfHzg . Czy z oryginalnego grilla da rade uzyskac taki efekt? Wydaje mi sie, ze przede wszystkim nalezaloby wyciąć wnętrze grilla. W jaki sposob najlepiej to zrobic?
Ostatnio zmieniony przez f1x Wto Gru 01, 2009 20:35, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Gru 01, 2009 20:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ale na filmiku koles chyba zrobil mod na podstawie oryginalnego grilla ? Tam to wyglada calkiem kozacko . Zawsze mozna sprobowac nadmiar maski czyms czarnym ladnie okleic ?
Działać działa koleś wywalił, żeberka wyciął środkową część ze znaczkiem zostawił tylko ramkę, która pomalował pod kolor nadwozia wkleił siatexa i mod gotowy
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Działać działa koleś wywalił, żeberka wyciął środkową część ze znaczkiem zostawił tylko ramkę, która pomalował pod kolor nadwozia wkleił siatexa i mod gotowy
Ale przyznasz, ze calkiem fajnie to wyglada ? Dla mnie autko zrobilo sie jakby dluzsze.
szlifierka szpachla i poszedł nie daj się oskubać z kasy przecież to nie jest takie trudne i skomplikowane ludzie nie przesadzajcie
Nie no, sprawa oczywista, ze sprobuje samemu . Kupilem specjalnie drugiego grilla na alledrogo, zeby sie pobawic . Szlifierki nie mam, ale kupie w poniedzialek w Castoramie komplet pilnikow, brzeszczotow i papier scierny .
Ile lakiernik moze chciec za pomalowanie takiego elementu ? Ze stowke skasuje ?
osobiście nie mam pojęcia... sam będę musiał się kiedyś wybrać do lakiernika to się dopiero dowiem ale 100zł to chyba za dużo... jak za cały zderzak biorą po ok 300zł to za sam grill wydaje mi się że z 50zł ale powtarzam wydaje mi się. Pomalować to najmniejszy problem pomaluje piwo wypijecie i już po tym czasie można montować
_________________ mam dużo części do r200 - zainteresowani pisać bo leży i się kurzy
Po prostu subiektywne wrazenie. Dlaczego odrazu kpisz?
Jeśli dla Ciebie zmiana żeberek na siatkę w grillu sprawia, ze auto wydaje się dłuższe nie wnikam masz prawo tak uważać nie zdziw się tylko, ze jak zamontujesz u siebie siatexa nie będzie takiego efektu...
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Po prostu subiektywne wrazenie. Dlaczego odrazu kpisz?
Jeśli dla Ciebie zmiana żeberek na siatkę w grillu sprawia, ze auto wydaje się dłuższe nie wnikam masz prawo tak uważać nie zdziw się tylko, ze jak zamontujesz u siebie siatexa nie będzie takiego efektu...
Jasne, ze mam prawo tak uwazac . Mi chodzi tylko konkretnie o filmik z YouTube. Nie mowie wcale, ze moje auto po zalozeniu takiego grilla bedzie sprawialo wrazenia dluzszego czy nawet szerszego. W ogole nie wiem jakie bedzie sprawialo wrazenie, dlatego kupilem drugi grill na wypadek, gdy zmodyfikowany nie przypadnie mi do gustu. Wiec nie rozumiem Twojej wynioslosci.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum