Mam problem z podlaczeniem nowego radia JVC KD-PDR41, dodam ze wczesniej mialem JVC KD-S73R. Mam kostki ISO i po podlaczeniu radio nie dziala.
Doszedlem gdzie co jest na kablach i wtyczkach i radio jedynie po podlaczeniu kostkek swieci sie (przyciski nie dzialaja tylko sie swieca) i czasem cos wyskakuje na wyswietlaczu (jakies krzaczki).
Probowalem zmostkowac na rozne sposoby zasilanie stale i od stacyjki, lecz nic to nie dalo i dalej ten sam efekt podswietlenia sie radia.
Czy ktos moglby mi podpowiedziec jak ten problem rozwiazac ?
Czy pomieszanie glosnikow, np. prawy tyl z lewym przodem moze byc tego powodem ?
Prosze o pomoc i goraco pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony przez keraj83 Sob Maj 02, 2009 17:18, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 02, 2009 16:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 12 razy Dołączył: 05 Mar 2009 Posty: 178 Skąd: Szczecin
Wysłany: Sob Maj 02, 2009 16:19 Re: [R200] Problem z kostka
Zamiana glosnikow nie ma znaczenia-przy ustawieniu przod tyl bedzie slyszalne,musisz podac plus stale i po stacyjce oraz mase.Na Rave jest rozpiska ISO ,jedna kostka jest od glosnikow a druga od zasilania .Musisz znac rozpiske swego radia -gdzie jest zasilanie i glasniki i porownac z ISO rovera.
Juz sprawdzalem kable z auta i znalazlem mase, zasilanie z akumulatora i zasilanie po przekreceniu kluczyka oraz sprawdzilem w instrukcji od nowego radia gdzie co jest.
Wydaje mi sie ze radio jest uszkodzone, gdyz podlaczylem jeszcze raz stare i wszystko gra, a to nowe po zdjeciu panelu dziala dalej i zaczyna jakby wysuwac cd, po prostu wariuje.
Czy takie zachowanie radia moze byc spowodowane jakims zwarciem, czy to radio jest wadliwe ?
Pomógł: 35 razy Dołączył: 20 Gru 2008 Posty: 775 Skąd: Głogów / Leeds w UK
Wysłany: Sob Maj 02, 2009 22:45
Cytat:
Mam problem z podlaczeniem nowego radia JVC KD-PDR41, dodam ze wczesniej mialem JVC KD-S73R. Mam kostki ISO i po podlaczeniu radio nie dziala.
Doszedlem gdzie co jest na kablach i wtyczkach i radio jedynie po podlaczeniu kostkek swieci sie (przyciski nie dzialaja tylko sie swieca) i czasem cos wyskakuje na wyswietlaczu (jakies krzaczki).
Radio jest nie sprawne
Cytat:
Czy ktos moglby mi podpowiedziec jak ten problem rozwiazac ?
Oddać na gwarancję.
Cytat:
Czy pomieszanie glosnikow, np. prawy tyl z lewym przodem moze byc tego powodem ?
Hmm dziwne, że zadajesz takie pytanie po tym jak napisałeś:
Cytat:
Probowalem zmostkowac na rozne sposoby zasilanie stale i od stacyjki, lecz nic to nie dalo i dalej ten sam efekt podswietlenia sie radia.
A czy jak wsadzisz wtyczkę do kontaktu odwrotnie będzie to miało znaczenie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum