Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam. Podczas jazdy szumi mi jakieś łożysko albo kilka. Podobno ich trochę siedzi tam. Jak wygląda sprawa z nimi ? Czy można jeździć czy coś może stać się bardzo poważnego ?
Jaka cena mniej więcej tego ? Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Lis 27, 2010 21:25, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Wrz 10, 2008 16:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Skąd wiesz, że to szumią łożyska w skrzyni? Może to raczej łożyska w kołach? Skrzynia jeśli miała olej raczej nie powinna hałasować, chyba że po dużym przebiegu.
_________________ Wiesław B. (wawwie@wp.pl)
Poszukuję przewodów ze skrzynką przekaźników do wentylatora chłodnicy Rover 75, jeśli ktoś ma na zbyciu to chętnie odkupię.
Skąd wiesz, że to szumią łożyska w skrzyni? Może to raczej łożyska w kołach? Skrzynia jeśli miała olej raczej nie powinna hałasować, chyba że po dużym przebiegu.
dokładnie, a mało te go to wcale nie muszą być łożyska tylko tak jak w moim przypadku prawdopodobnie opony tylne. Już się nastawiłem na wymianę łożysk + piasty tylne a tu mechanik stwierdził po przejechaniu się moją pszczółką że to prawdopodobnie nie łożyska a właśnie opony
Chcę odnowić temat. W piątek spotkałem się z Marianem, i po jeździe stwierdził, że moja dwumasa jest trochę rozwalona. Czy to może mieć wpływ na ten szum ?
Szumi gdy jadę, dodaję gaz i odpuszczam gaz Szczególnie gdy odpuszczam na samej górze najbardziej się nasila. Gdy samochód jedzie stałą prędkością szum jest, gdy samochód jedzie bardzo minimalnie zwalniając ( pedał gazu cały czas wciśnięty ) szumu nie ma albo jest nie do usłyszenia. Nie szumi gdy stoję. szum słychać od prędkości około 50km/h ( bardzo cicho ) a około 90 - 100 już słychać głośniej. Gdy przyspieszam szumu nie słyszę aż tak, ale to chyba zakłócenie tym, że przyspieszam. Gdy jadę na luzie obojętnie przy jakiej prędkości nie szumi.
Skrzynia jeśli miała olej raczej nie powinna hałasować, chyba że po dużym przebiegu.
Mam podobny problem u siebie.Słyszę jakieś buczenie na 4 i 5 biegu(skrzynia manualna)
Wie ktoś jak sprawdzić poziom oleju i gdzie dolać do skrzyni???
ps. jaki to jest duży przebieg bo ja mam 203.000km
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum