Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Maj 2007 Posty: 91 Skąd: Góra Kalwaria
Wysłany: Wto Maj 05, 2009 15:07 [R620] Problem z zamkiem
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Ostatnio w przednich drzwiach od strony pasażera przestały mi się drzwi zamykać z pilota. Pomyślałem że szlak trafił zamek. Musiałem zawsze od środka je zamykać. Dzisiaj rozebrałem boczek i zobaczyłem że ogólnie zamek chodzi ale nie podnosi tych cięgen.
Próbowałem go wyjąć ale za cholere nie mogłem odczepić tych cięgen, i nie naprawiłem.
Czy nie wiecie co może się dziać z tym zamkiem i jak odczepić te cięgna żeby można było go wyjąć?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lut 01, 2011 23:02, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Maj 05, 2009 15:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 54 razy Dołączył: 23 Maj 2008 Posty: 942 Skąd: Zabierzów
Wysłany: Wto Maj 05, 2009 20:13
Przerabiałem temat.
W siłowniku jest taka blaszka z dwoma bolcami i jeden się urywa.
Był gdzieś temat na forum i chyba jakieś fotostory.
A co do ściągnięcia cięgien to one są na wcisk.
Ale najpierw trzeba pchnąć zatrzask a potem cięgno ciągnąć do góry aby wyskoczyło z otworu.
Ciężko mi wytłumaczyć nie mając jakiegoś foto do pokazania.
Znajdę to wkleję.
Ogólnie robota nie ciekawa bo jest chyba ze 3 cięgna,mało miejsca.
Łatwo jest siłownik wyjąć z drzwi ale trudniej go zamontować jak si.ę nie zapamięta jak "idą "cięgna bo one mają specyficzne ułożenia za koleją ale za którymś razem się uda...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum