witam ok ale gdzie się go odkręca chodzi o ten pasek który napędza pompę wspomagania i alternator jest tam taka rolka ale nie wiem jak ją popuścić
[ Dodano: Czw Maj 07, 2009 19:04 ] SeniorA, Witam może mi coś pomożesz wymieniałem pompę wspomagania w 75 dieslu i teraz muszę założyć pasek wielorowkowy ale niewiem jak go naciągnąć
_________________ ROVER 75 ......:::Lublin:::.......
Jeśli pomogłem kliknij POMÓGŁ
Jaki klucz jest potrzebny do poluzowania tego napinacza? 28?
edit: ok juz wiem ze 24, ale zauwazylem ze rolka sie wysuwa zostawiajac coraz mniej miejsca na klucz, a pasek jest dalej tak samo naciagniety, o co tu chodzi? boje sie ze jak ta sruba wyjdzie razem z rolka to potem jej nie wsadze na miejsce spowrotem
[ Dodano: Sob Kwi 21, 2012 19:32 ]
pomozcie bo woz rozkrecony i nie wiem co dalej robic
[ Dodano: Nie Kwi 22, 2012 16:15 ]
sciagniety, pomagier docisnal napinacz lomem i pasek zszedl
z ciekawostek - okazalo sie ze alternator halasuje bo pekl element do ktorego wchodza sruby mocujace i kolo bylo ustawione lekko pod katem w stosunku do paska
Jeśli mówimy o kv6 to trzeba odkręcić łapę do wymiany paska nie do wymiany alternatora i też jest tam napinacz, który się odciąga grzechotką na przykład, kwadratowy otwór ale nie pamiętam rozmiaru czy 1/2 czy 3/4 cala.
Ja zrzuciłem pasek potem oczkowy płaski i grzechotkę na oczkowym, nie wiem jak one się nazywają profesjonalnie, ale możesz odkręcać łapę bo dużo dłużej to nie zajmie i tak warto nadkole ściągnąć, łatwy dostęp do napinacza i łątwiej pasek nałożyć spowrotem. Tylko mam nadzieje, że nie musze mówić o podparciu silnika i odłączeniu akumulatora
rozumiem moze i nie ma ale nie bede zalkadal nowego tematu bo kaste mam od 200 asilnik 1.9 vvc i moze ktos sie orientuje jaki klucz i ozmiar jest przy tym silniku. pozdrawiam
Ty śmierdzący leniu. Od razu powinieneś bana dostać za cwaniactwo i lenistwo. klucz to dwunastokątna szesnastka z tego co pamiętam, jeśli nie to klucze w dłoń i metoda prób i błędów chyba ze jesteś UFOlem. Pozdrawiam, mam nadzieje ze pomogłem.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum