Wysłany: Sob Maj 09, 2009 20:58 [R416] Szarpanie podczas jazdy
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Witam Serdecznie!
ostatnio podczas lekkiego dodawania pedału gazu (benzynka) zaczyna szarpać samochodem po czym po chwili przestaje najczęściej przytrafia się jak chcę spokojnie ruszyć toczący się samochód i na dwójce chce dodać lekko gazu zaczyna szarpać po czym po chwili przestaje i jest ok (po przeglądzie, nowe sprzęgło na komputerze wszystko jest ok i był zrobiony reset serwisowy ) i czy da się przyspieszyć zapłon w tym modelu
Ostatnio zmieniony przez Adrian Pon Lip 04, 2011 21:12, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 09, 2009 20:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Nie Maj 10, 2009 09:12
wszystko nowe robiłem jak sprowadzałem (kopułka -palec, przewody i świece NGK, filtry, płyny i oleje, tarcza sprzęgła z dociskiem, chłodnica, nowa uszczelka pod głowicą , rozrusznik) nie wiem czego się czepić
Wysłany: Nie Maj 10, 2009 11:55
a może ktoś się orientuje gdzie taki test mogę zrobić w Radomiu bo najbliższe serwisy są tylko w Warszawie a tam zdzierstwo straszne i nie ma pewności czy będzie w porządku. A o Nowym Mieście (ok. 170km od Radomia ) dużo dobrego słyszałem ale może troszeczkę bliżej coś by się na początek znalazło.
Wysłany: Nie Maj 10, 2009 14:32
i jeszcze jedno pytanko czy ten testbook to jest to samo co podłączenie pod komputer z oprogramowaniem do Rovera bo jeśli tak to już sprawdzałem i nic nie wykazał tylko był błąd czujnika temperatury silnika bo była wcześniej robiona uszczelka i po resecie serwisowym było wszystko ok bez błędów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum