Wysłany: Nie Maj 10, 2009 10:59 [R220 Coupe 95 2.0 ] Nierówno chodzi po wymianie rozrządu
Witam,
{Mam dosyć duży problem. Mój Roverek stoi sobie w tej chwili z rozebranym rozrządem i potrzebuje kogoś kto będzie w stanie go prawidłowo poskładać. Problem tkwi w tym, że poprzedni mechanik, który go ustawiał coś poknocił ze znakami i znajomi mechanicy nie dają sobie rady. Są pościągane górne dekle i trzeba by go ustawić patrząc na wałki, a nie na znaki. }
Autko już działa, natomiast chodzi nierówno, zrywa obroty tak jakby nie palił na któryś cylinder. Nie da się nim w normalny sposób przyspieszyć. Z wydechu dochodzą bardzo głośne wybuchy/pierdnięcia podczas dodawania gazu. Zdążyłem również zauważyć, że puszcza szaro czarne chmury na wysokich obrotach i spala dużo więcej paliwa. Dodam jeszcze, że razem z rozrządem była robiona głowica, czyszczone zawory i kanały zaworowe (nie wiem czy tak się to nazywa wymieniane uszczelniacze. Wcześniej - jakiś miesiąc temu - wymieniłem cały układ zapłonowy ( świece, kable, kopułkę, palec ) więc to raczej wykluczam bo autko przed naprawą jeździło normalnie, aczkolwiek wszystko jest możliwe.
Ostatnio zmieniony przez SynBurzy Nie Maj 10, 2009 19:16, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 10, 2009 10:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
sprawdź, czy koła na wałkach są dobrze założone.
jak będą dobrze założone to po znakach musi pasować
poza tym odpalanie takiego silnika składanego nie na znaki tylko "na oko" to chyba najmądrzejsze nie jest...
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum