Wysłany: Wto Maj 12, 2009 18:01 Nagłośnienie fabryczne we Freelander 2000 Harman/Kardon
WITAM
Jestem posiadaczem Freelandera z fabrycznym 10 głośnikowym nagłośnieniem Harman/Kardon. I mam pytanie.Na głośnikach z biegiem lat uległy zatarciu wszelkie parametry.Padły mi głośniki za wzmacniaczem tz,,basowe" i jeden szerokopasmowy w drzwiach.Czy możne się ktoś orientuje jakie parametry one posiadają lub gdzie takowe informacje znajdę.
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Wto Maj 12, 2009 18:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 20 Gru 2008 Posty: 775 Skąd: Głogów / Leeds w UK
Wysłany: Sro Maj 13, 2009 09:11
Na głośnikach powinieneś mieć numer serii, wpiszesz go w google i możliwe, ze coś znajdziesz - chociaż wątpliwa sprawa bo raczej ciężko o jakiekolwiek "parametry" do seryjnych głośników.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Gru 2008 Posty: 14 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro Maj 13, 2009 11:57 Re: Nagłośnienie fabryczne we Freelander 2000 Harman/Kardon
malczaki napisał/a:
WITAM
Jestem posiadaczem Freelandera z fabrycznym 10 głośnikowym nagłośnieniem Harman/Kardon. I mam pytanie.Na głośnikach z biegiem lat uległy zatarciu wszelkie parametry.Padły mi głośniki za wzmacniaczem tz,,basowe" i jeden szerokopasmowy w drzwiach.Czy możne się ktoś orientuje jakie parametry one posiadają lub gdzie takowe informacje znajdę.
Pozdrawiam
Hej, ja tez mam nagłośnienie HK. Gdzie masz umiejcowione głosniki?
Co rozumiesz przez głosniki za wzmacniaczem? Te 2 w bagazniku?
U mnie niestety w drzwiach też miałem problem - ale wystarczyło przyeczyścić styki. A na głośnikach rzeczywiście napisy są nieczytelne.
Dwa w drzwiach kierowcy( na słupku,i nad ,,kieszenią ")dwa przy pasażerach z tyłu czyli razem osiem.Dwa w bagażniku w schowku wraz ze wzmacniaczem.Te mi padły.Sprawdzałem nie ,,gadają".A sygnał ze wzmacniacza ok.Głośnik chodzi pod nim.W drzwiach od pasażera padł szerokopasmowy.I taj jak piszą dostaje się w jego okolicę woda.Padł też tweeter za kierowcą.
A jakie masz radio??? Ja ma JVC i chyba je kiedyś ktoś podmienił. Ale gra to ładnie.
Pomógł: 35 razy Dołączył: 20 Gru 2008 Posty: 775 Skąd: Głogów / Leeds w UK
Wysłany: Czw Maj 14, 2009 09:47
A powiedz mi czy chcesz wymienić te głośniki na jakieś inne czy może chcesz kupić takie same. Bo przy obu opcjach nie potrzebujesz żadnych parametrów. W opcji pierwszej ważne są tylko wymiary, w opcji drugiej model Twojego auta.
PS. Ta aukcja może być Ci pomocna. Masz tam kompletny zestaw audio, ładne fotki i czytelne numerki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum