Wysłany: Czw Maj 21, 2009 17:12 [All R & MG]Dodatki, uszlachetniacze do paliw...
Nie znalazłem w wyszukiwarce tematu, który by poruszał to zagadnienie więc zakładam. (jeśli był taki temat nie bijcie nie znalazłem)
Wracając do tematu czy używacie jakiś dodatków/uszlachetniaczy do paliwa? Sam myślałem o dodatku czyszczącym system zasilania paliwem i wtryskiwacze. Znalazłem w internecie wiele pozytywnych opinii na ich temat stosował ktoś taki albo inny dodatek? Jakie korzyści, a jakie szkody niesie za sobą stosowanie takich dodatków?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 21, 2009 17:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 27 razy Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 372 Skąd: z gór
Wysłany: Czw Maj 21, 2009 19:33
z dodatków to w zimie zimowy dodatek do diesla-napewno nie zaszkodzi (nie wytrąca sie woda i parafina w filtrze paliwa) i raz do roku mozna zastosowac specyfik do czyszczenia wtrysków-nie kosztuje majątku,nie zaszkodzi ,a może tylko pomóc......
Pomógł: 16 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 920 Skąd: Kraków
Wysłany: Pią Maj 22, 2009 20:01
Ja tez leje 0,5l mixolu do kazdego tankowania juz od daaaawna - zawsze wyjezdzam zbiornik prawie do pusta, wiec tankuje ok 45l i na to wlewam 0,5 mixolu. Lepiej zapobiegac niz leczyc
Pomógł: 10 razy Dołączył: 26 Mar 2009 Posty: 272 Skąd: Sosnowiec
Wysłany: Pią Maj 22, 2009 22:16
A ja się dziś dowiedziałem (i nie wiem ile w tym prawdy), że dla przeczyszczenia wtrysków dobrze jest na zbiornik zatankowanej "ropy" wlać litr zwykłej benzyny np 95Pb
Troche mnie to zaskoczyło...
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
A ja się dziś dowiedziałem (i nie wiem ile w tym prawdy), że dla przeczyszczenia wtrysków dobrze jest na zbiornik zatankowanej "ropy" wlać litr zwykłej benzyny np 95Pb
Troche mnie to zaskoczyło...
tak to prawda...przy większych mrozach tej zimy sporo było ludzi co pisali że tak robią. Nawet więcej niż litr zalecali
Pomógł: 27 razy Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 372 Skąd: z gór
Wysłany: Sob Maj 23, 2009 07:47
Steff napisał/a:
-szczególnie gdzie jest wtrysk CR albo pompowtryski ,ale słyszałem że lukas bank ma fajne raty ostatnio.......
Pomógł: 10 razy Dołączył: 26 Mar 2009 Posty: 272 Skąd: Sosnowiec
Wysłany: Nie Maj 24, 2009 10:48
tetryk napisał/a:
szczególnie gdzie jest wtrysk CR albo pompowtryski ,ale słyszałem że lukas bank ma fajne raty ostatnio
A ja chyba napisałem to w stosunku do naszych R25 i 45 w których nie ma CR, bo to że do CR nie wlewa się benzyny. Nie bardzo rozumiem tę złośliwość ...
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum