Wysłany: Wto Maj 19, 2009 09:00 [r200 1.4k `98 LPG] zmulony po HGF
Witam. Jakiś czas temu dopadło mnie HGF. Niestety po naprawie auto jedzie zdecydowawanie słabiej niż przed nią. Dużo gorzej wkręca się na obroty i mam wrażenie, że nieco bardziej się grzeje. Zaobserwowałem też duże wahania poziomu płynu chłodniczego w zależności od temperatury silnika - jak jest gorący jest go zdecydowanie mniej, zaczął też trochę brać oleju ok 1,5/1000 km. Nie wiem czy to może mieć jakiś związek z zamuleniem ale w trakcie naprawy wymienione zostały także pierścienie. Brak przy tym śladów oleju w zbiorniczku i majonezu pod korkiem. Będę wdzięczny za każdą radę.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Maj 19, 2009 09:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Wto Maj 19, 2009 10:14
pietro napisał/a:
być może masz przestawiony rozrząd
moze byc
kopez napisał/a:
Zaobserwowałem też duże wahania poziomu płynu chłodniczego w zależności od temperatury silnika - jak jest gorący jest go zdecydowanie mniej
a powinno byc odwrotnie, przy goracym silniku plyn sie troszke podnosi
kopez napisał/a:
zaczął też trochę brać oleju ok 1,5/1000 km
to wcale nie jest troszke tylko sporo. Mysle, ze ktos kto to robil nie przylozyl sie zbytnio do roboty.
kopez [Usunięty]
Wysłany: Wto Maj 19, 2009 10:23
Z tym płynem też wydaje mi się to dziwne, być może w chłodnicy jest jakiś wyciek ale nic takiego nie zaobserwowałem a pod autem też jest sucho. Co sądzicie o uszczelniaczach dodawanych do płynu chłodniczego? Może to pomogłoby usunąć lub zminimalizować ewentualne nieszczelności. Jeżeli ktoś praktykował coś takiego to proszę o propozycje jakiego preparatu użyć najlepiej. A w kwestii rozrządu to chyba faktycznie wybiorę się do jakiegoś przyzwoitego mechanika, co by wszystko poustawiał jak trzeba - niestety dopiero w weekend.
KLEEN-FLO #714 - USZCZELNIACZ CHŁODNICY W PROSZKU (612764920)
powiększ KLEEN-FLO #714 - USZCZELNIACZ CHŁODNICY W PROSZKU (numer 612764920)
Jak kupować? - Opis - Lista ofert
Dane
Cena Kup Teraz 4,00 zł za sztukę
Dostępna liczba
sztuk 18 z 19 wystawionych
Do końca Zakończona
(czw 30 kwi 2009 14:19:50 CEST)
Dodaj do obserwowanych aukcji
Sprzedający clean-expert (9621)
Zadaj pytanie Sprzedającemu
Pokaż inne przedmioty Sprzedającego
Sklep WSZYSTKO-DO-SPRZATANIA
Lokalizacja Gdynia
Kod pocztowy 81-232
Koszt przesyłki pokrywa Kupujący
Sprzedaż zakończona
Kupujący: zobacz listę
Kwota do zapłaty (za sztukę): 4,00 zł (plus ewentualne koszty transportu)
Zobacz dane Kontrahenta
Wyślij e-mail do Kupujących
Wyślij e-mail do Sprzedającego
Wystaw komentarz
Transport i płatność
Opcje dostawy Koszt wysyłki
Przesyłka pobraniowa
10,50 zł
Przesyłka kurierska
15,00 zł
Przesyłka kurierska pobraniowa
21,00 zł
List polecony priorytetowy
6,00 zł
Odbiór osobisty
Formy płatności
Wpłata na konto bankowe (płatność z góry)
Płatność przy odbiorze
Płatności Allegro - zapłać teraz!
Inne (patrz Dodatkowe informacje o przesyłce i płatności)
Wystawiam faktury VAT
Dodatkowe informacje o przesyłce i płatności
Butelka waży ok 0,03 kg
Kupujesz kilka przedmiotów?
Wysyłam je jedną paczką pocztą wg cennika lub kurierem za 16 zł !
Kleen-flo Rad Seal
Preparat do uszczelniania chłodnic w proszku
Wstęp:
Firma Kleen-flo z Kanady od 1939 roku jest wiodącym producentem specjalistycznej chemii motoryzacyjnej, warsztatowej i przemysłowej cieszącej się od ponad sześćdziesięciu lat uznaniem wymagających użytkowników w Kanadzie i USA.
Oferowane preparaty zostały szczegółowo przebadane w laboratorium kanadyjskiego producenta, ale także przez polskie instytucje, dopuszczając towar do obrotu na terytorium RP. Każdy z oferowanych środków posiada atest PZH, jest łatwy i bezpieczny w użyciu
Opis:
Sproszkowany, metaliczny uszczelniacz przeznaczony do szybkiego uszczelniania wycieków w chłodnicach, blokach silników i głowicach. Zakłada trwałe i elastyczne spoiny. Zapobiega odkładaniu się kamienia kotłowego, wycisza pracę pompy wodnej. Uszczelnia połączenia elastyczne. Nie ogranicza drożności układu. Może być stosowany z typowymi płynami chłodzącymi oraz wodą. Skuteczność preparatu nie zależy od pojemności układu chłodzenia lecz od wielkości nieszczelności (1 opakowanie wystarcza na 4 – 20 l płynu).
Sposób użycia:
Dla uzyskania najlepszej skuteczności należy wymieszać proszek z 250ml płynu chłodzącego lub wody. Ostrożnie zdjąć korek z chłodnicy przy zimnym silniku. Wlać mieszaninę do chłodnicy przy uruchomionym silniku.
Pojemność:
21g
Lista ofert kupna
Użytkownik Kwota Sztuk Data
ppisw2004 (904) 4,00 zł 1 wto 28 kwi 2009 23:08:50 CEST
Wyświetleń: 86
O nasPrasaReklamaProgram PartnerskiWebAPINarzędzia dla SprzedającychBezpieczeństwo
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
closeppisw2004 (904) (wyślij e-mail)
[ Dodano: Wto Maj 19, 2009 11:36 ]
Boksy Lista
Widziane 2 razy
w tym tygodniuUszczelniacz chłodnicy - Liqui Moly Chroni komorę spalania przed przenikaniem do niej płynu chłodzącego, uszczelnia wszystkie pęknięcia i otwory w systemie ... 18,03 zł
Dostawa: Zobacz stronę
Sklep Internetowy Autop...
Zoom Stwórz alert cenowy Historia cen Informacje o sklepie
Widziane 1 raz
w tym tygodniukf714 KLEEN FLO Proszek uszczelniający chłodnicę Sproszkowany, metaliczny uszczelniacz przeznaczony do szybkiego uszczelniania wycieków w chłodnicach, blokach silników i ... 4,50 zł
motoczesci
STP Uszczelniacz Chłodnicy - uszczelnia wycieki... Preparat eliminujący wycieki płynu z chłodnicy, nagrzewnicy oraz innych elementów układu chłodzącego. Dzięki ... 15,99 zł
Auto Kosmetyki
KÜHLER DICHTER (USZCZELNIACZ CHŁODNICY)2676/3330 KÜHLER DICHTER (USZCZELNIACZ CHŁODNICY) Uszczelniacz chłodnicy. Chroni komorę spalania przed przenikaniem do niej płynu ... 19,50 zł
www.twenga.pl
_________________ Chyba przesiade sie na MG ale dopiero jak moj klekocik padnie na amen czyli nie szybko
Ostatnio zmieniony przez badek Wto Maj 19, 2009 10:41, w całości zmieniany 2 razy
Ja dalem uszczelniacz firmy K2 zdaje sie. Takie opilki jakby metaliczne. Owszem pomoglo mi na kilka miesiecy. Ubytki mialem przez dziury w zmurszalej chlodnicy od spodu.
Po ok 4, 5 miesiacach znow zaczelo ubywac plynu chlodniczego w zbiorniczku wiec wymienilem chlodnice i ustalo.
Niby pomaga ale raczej bym odradzal. Prawdopodobnie jakies kanaliki ten specyfik zatamowal przy okazji na dobre. I kolejne 2 miechy po wymianie chlodnicy zaczal sie pojawiac olej w zbiorniczku wyrownawczym od chlodnicy. Poza tym po wsypaniu proszku, plyn zmienil sie w brudny prawie szlam i slabo to wygladalo i pachnialo.
Moze mialem pecha i w tym samym czasie zbiegly sie tez początki HGF-u (niedawno robilem uszczelke itp) ale raczej odradzam sypanie tego typu wynalazkow.
kopez [Usunięty]
Wysłany: Sro Maj 20, 2009 11:35
Serdeczne dzięki za wszystkie odpowiedzi. Z tego co piszecie uszczelniacz odpada. No cóż, narazie jak będzie brakowało to będę dolewał. Pozostaje jeszcze kwestia zamulenia, ale sprawdzę ustawienie rozrządu a jakby to nie pomogło reaktywuję temat. Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum