Witam,
chciałem sprawdzić stan szczęk. Zdjąłem bęben, przeczyściłem. Wydawało mi się, że cylinderek stoi wiec lekko nacisnąłem na hamulec. Rozsuneło szczęki i teraz nie wiem jak je zsunąć (najlepiej bez ich zdejmowania).
pzdr
SPAMU¦
Wysłany: Pią Cze 26, 2009 17:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 84 razy Dołączył: 20 Paź 2007 Posty: 757 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Pią Cze 26, 2009 17:25
Witam
Żeby je cofnąć trzeba lekko podważyć i obrócić taki półksiężyc z naciętymi rowkami samo regulatora, który jest dociskany taką małą sprężynką. Wtedy zmniejszasz na obwodzie rozstaw szczęk i wejdą bezproblemowo do bębna
_________________ Był 214 si LPG 16v 1.4 103KM 97r. Platinum Silver
Był R 25 2.0 iDT 113kM 05r. X POWER GREY MET
Dzięki za podpowiedz. Sam już do tego doszedłem. Tylko że wcześniej rozpiąłem dolną sprężynę i zdjąłem szczęki i sobie je obejrzałem... Nie jestem tylko pewien czy teraz je dobrze ustawiłem. Jak już szczęki były założone wsunąłem lekko bęben i od góry śrubokrętem dosunąłem szczęki do dołu. Jak na razie hamuje jak trzeba. Dzięki za pomoc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum