Wysłany: Pią Maj 29, 2009 08:51 Rover od handlarza
Witam prosze o pomoc chce zakupic roverka od handlarza duzo czytalem na tym forum w internecie i nigdzie nie ma sprecyzowanej odowiedzi.
Chodzi mi o to ze sprzedajacy sprzedaje samochod z blachami zwyklymi niemieckimi i twierzdiz ze na nich mozna jechac bez problemu tylko trzeba wykupic ubezpieczenie a ja tego taki pewny nie jestem wiec prosze o rade jak to jest z tymi balchami?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 29, 2009 08:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 37 razy Dołączył: 07 Sie 2008 Posty: 530 Skąd: Warszawa/Magdalenka
Wysłany: Pią Maj 29, 2009 09:37
Ja kupiłem samochód również na blachach Niemieckich,wykupiłem ubezpieczenie i jeździłem kilka tygodni. Jeśli w ciągu tych dwóch lat nic się nie zmieniło to handlarz mówi prawdę.Tyle że to ubezpieczenie było droższe od standardowego.
Wysłany: Pią Maj 29, 2009 13:30
Krzysztof1982, ja kupiłem concerto w Monachium, to ubezpieczenie dostałem wraz z tablicami (tymczasowymi), ważnymi przez określony czas, napisane jest po prawej stronie tablicy od góry miesiąc/rok po dwie cyfry. I potem te blachy tracą ważność więc nie ma możliwości wykupienia na nie ubezpieczenia, bo niby jak, jeśli fura nie jest już zarejestrowana.
Jeśli ma blachy od właściciela w Niemczech to możesz wykupić oc na miesiąc. Tyle że to w sumie około 200pln kosztuje.
Jak mieszkasz niedaleko handlarza do weź dwóch kumpli i niech Cie eskortują, jeden z przodu, drugi z tyłu. Może się udać.
_________________ był R600 sDI potem R416 lpg potem R600 lpg
teraz służbowa beemka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum