Wysłany: Czw Maj 28, 2009 13:53 [R400 2.0sdi 99r.]
Witam. Od 3 lat jestem posiadaczem R400sdi i nie miałem z nim żadnych problemów. Aż do wczoraj kiedy się zbuntował. W trakcie jazdy zgasł i nie mogłem go już odpalić. Rozrusznik kręci. Zauważyłem brak kontrolki ładowania, cheek engin oraz grzania świec. Znalazłem przepalony bezpiecznik 15A "cheek engin", który po wymianie w chwili odpalania spalił się. I tak kilka razy. Wybłyskuje mi tylko 12, nie pokazuje żadnej usterki. Czy może ktoś poradzić od czego zacząć?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 28, 2009 13:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
[ Dodano: Nie Maj 31, 2009 15:27 ]
Po przeczytaniu bardzo wielu porad: rozłączyłem, oczyściłem i ponownie złączyłem wszystkie (chba?) złączki, bezpieczniki , przekażniki i przestał palić ten nieszczęsny bezpiecznik. Odpala, tylko czsami w czasie jazdy jeszcze poszarpuje (szczególnie na zimnym silniku).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum