Wysłany: Pon Cze 01, 2009 06:11 [R75 2.0CDT '99]koszty eksploatacji po 15 miesiącach
Witam mija mi właśnie 15 miesięcy i 24 tys przejechanych km. od czasu gdy stałem się posiadaczem roverka. Oto lista części i ich koszt wymiany.
1. szyba przednia - 300 +150 wymiana (lub 350+ 100 nie pamiętam dokladnie)
2. zamek przedni od str. pasażera i tył od str pasażera - 150 oba
3. plastikowy cięgło w kopercie klamki - 30
4. termostat - 200 +150 wymiana
5. wymiana 2 X filtry i olej - ok 360
6. wahacz przedni lewy, dwie tuleje - koszt z wymianą - 610
7. uzupełnienie klimy wraz z podłączeniem pod komp. - 120 (z upustem)
8. żarówki h7 - 50
czekam jeszcze na dwa łożyska na mcpersonie i czujnik abs - łącznie 340 + naprawa
oraz zamek od strony pasażera - 100
W sumie nie jest źle. Gdy miałem audiA4 wahacze średnio co 2 miesiące trzeba bylo robić.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 01, 2009 06:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wymiana zawieszenie przód (wachacze-oba) i jeszcze cała lista dodatkowych rzeczy włacznie z poduszkami i łożyskami pod Amorami itp. (jak znajde listę do dopisze).
2820 zł
Klimatyzacja: Kompresor (używka) pierwszy uszkodzony zwrot. 320 zł
drugi nie ten typ (z FERDKA przysłał) zwrot
trzeci mam nadzieje ze dobry będzie ok.
Płukanie układu klimatyzacji po zatarciu( wymiana osuszacza, filtra czyszczene poszczególnych komponentów w instalacji) 900 zł
klimatyzacja prawdopodobnie nie była nigdy sprawdzana pod względem zawartości i jakości oleju w kompresorze i się zatarł. Opiłki poleciał w układ i trzeba przepłukać układ.
Płukają to taką fajną maszynką i specjalnym płynem który znalazłem ostatnio w INTERCARS.
Z resztą byłem przy płukaniu i widziałem jaki syf wywaliło z układu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum