Wysłany: Sob Cze 06, 2009 11:26 [220 SD] Pompa wspomagania
Od pewnego czasu podczas ostrego kręcenia kierownicą strasznie hałasuje mi pompa wspomagania. Dzieje się to zwłaszcza tuż po uruchomieniu, na zimnym silniku. Po przejechaniu paru km problem znika. Czy powodem owej awarii może być olej (jego zużycie lub zbyt mała ilość - jest tuż poniżej min) czy też ewidentnie jest to pompa?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Cze 06, 2009 11:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
U mnie było to samo zimą, w moim przypadku wystarczyło poprawić rurki wychodzące z pompy, a konkretnie zaciski na nich tak aby płyn się nie wydostawał, bo przepuszczały płyn, który lekko uciekał i stąd takie zjawisko, po tym zabiegu spokój.
Witam,mam podobny problem przy swoim R25 dieselek,pompa na zimnym silniku zaraz po zapaleniu wydawała głośne odgłosy ale po przejechaniu ok.2km problem znika,wyciągnołem pompe i okazało się że cieknie szczelił oring,problem w tym że nigdzie takiego nie można dostać ani jakiegoś zestawu naprawczego,nowa kosztuje astronomiczne pieniądze regeneracja też nie jest tania,używka też może być niepewna chociaż to najtańsze rozwiązanie.Czy ktoś miał taki problem i może coś poradzić,przecież to tylko oring i pompa hulała by dalej wprawdzie jest nietypowy proszę pomóżcie będę bardzo wdzięczny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum